MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Covid 19 Pandemisi’ne Mersin’den büyük katkı 03.04.2020 tarihinde yayınlandı

Covid 19 Pandemisi’nde kullanılan test cihazlarının kritik bileşenleri Mersin’de üretiliyor. Dünyanın önde gelen ilaç ve tıbbi cihaz üreticilerinden RocheDiagnostics İnternational’ın başta Covid-19 Pandemisi için ileri testleri de yapan yeni ‘Roche moleküler Sars –CoV-2’ test cihazı için gerekli bileşenler Mersin’de PMS Tıp Teknolojileri A.Ş. firması tarafından üretiliyor.


Covid 19 Pandemisi’ne Mersin’den büyük katkı

Konuyla ilgili bilgi veren PMS Tıp Teknolojileri Kurumsal İletişim Müdürü Barış Güler, RocheDiagnostics İnternational tarafından üretilen ‘Roche moleküler Sars –CoV-2’ test cihazı için gerekli, yüksek ısıda buhar sterilizasyonuna uygun, tıbbi atık torbası üretimine ağırlık verdiklerini söyledi. Roche ile yıllardır çalıştıklarını, bu cihazın geliştirilmesi sırasında Ar-Ge çalışmalarında katkı koyduklarını ve cihaz validasyonuyla projeye ortak olduklarını bildiren Güler, şunları söyledi:
“Roche ile yaptığımız çalışma sonunda ortak bir ürün geliştirdik. Bu ürün ısıya dayanıklı bir çeşit tıbbi atık ambalajı.  Roche’un moleküler Sars –CoV-2 test cihazı hızlı virüs teşhislerinde kullanılan koruyucu bir ürün. Yapılan testlerde kullanılan kitlerin, prob ve iğne başlıklarının steril edilip bertaraf edilmesinde kullanılan özel bir ambalaj.”
Bu ürünü PMS markası ile üretip tüm dünyaya ihraç ettiklerini kaydeden Barış Güler, bu dönemde RocheDiagnostics İnternational’dan ise ekstra talep geldiğini ve üretim oranlarını bu taleple artırdıklarını söyledi.
Ürünlerinin satışını RocheDiagnostics International’ın paket olarak ürettiği cihazlarla birlikte yaptığını kaydeden Güler, “Firma bize yazdığı yazıda üretimini yaptığımız ambalajların, corona pandemisi ile mücadelede cihazlarının sürekli ve sürdürülebilir çalışması için kritik bir ürün olduğunu belirtip operasyonların aralıksız devam edebilmesi için üretimine ağırlık vermemizi istedi. Bu noktada kesintisiz üretim için gerekirse devletimizden destek istememizi, bu konuda girişimlerimizde bize destek olabileceklerini belirtti. Biz de durumun öneminin farkındalığıyla kesintisiz üretime başladık” dedi.
Ürettiği Yüksek Teknolojili Tıbbi Cihazlar ve Sistemleri 5 kıtada 72 ülkeye ihraç eden, geliştirdiği ürünlerle birçok küresel firmanın kritik tedarikçisi olan PMS, aynı zamanda geliştirdiği Hidrojen Peroksit Sterilizasyon Cihazı ile Avrupa İfTasarım ödülü sahibidir. PMS, Ar-GE ve inovasyon çalışmalarına, sağlıkta koruyucu ürünlerde yeni çözümler üzerine devam etmektedir. PMS Roche’a Covid 19 salgınında kullanılan tanı cihazlarının AR-GE safhasında da destek vermişti.
 

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER