MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

ÇKA 2016 yılı destek programını açıkladı 06.01.2016 tarihinde yayınlandı

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programlarını, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen açılış töreni ile açıkladı. ÇKA, 2016 yılında Doğrudan Faaliyet Destekleri için 750 bin TL, Teknik Destek Programı için ise 500 bin TL kaynak tutarı belirledi.


ÇKA 2016 yılı destek programını açıkladı

Doğrudan Faaliyet Destek programına 2012’de başlayan ÇKA, program kapsamında 3 yıl boyunca, 118 faaliyet teklifi arasından 45 faaliyet için destek kararı aldı. Bu dönemde yaklaşık 3 milyon TL kaynak sözleşmeye bağlandı. 2016 yılı için bu destek türü ile desteklenecek faaliyetler için, ajans tarafından tahsis edilecek toplam kaynak tutarı ise 750 bin TL olarak belirlendi. Her faaliyet için verilecek destek miktarı asgari 25 bin TL, azami 90 bin TL. Bu program kapsamında uygun başvuru sahipleri ise Adana, Mersin bölgesinde yer alan; yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, endüstri bölgeleri, birlikler ve kar amacı gütmeyen kooperatifler olarak açıklandı. 
Teknik Destek Programı içinse; toplam bütçe 500 bin TL. Azami tutar 15 bin TL.

“Önümüzdeki süreçte yeni programlar açıklanacak” 
Açılış konuşmasını yapan ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Doğrudan Faaliyet Desteği’nin bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirler almak amacıyla verildiğini anlattı. Altunsu, Teknik Desteğin ise bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle uygulama aşamasında yaşanan sıkıntıların çözümüne katkı sağlamak amacıyla verildiğini söyledi. Bu iki programı birlikte açıklamalarının nedeni olarak programlardan yararlanacak proje sahiplerinin benzer özellikler taşıyor olmasını gösteren Altunsu, önümüzdeki hafta da başka bir programın ilanına çıkacaklarını belirtti. Açılış törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve İŞKUR Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu ile çok sayıda davetli katıldı.

“Biz dostane bir ajansız”
Proje yapım aşamasında her türlü yardım desteğini verdiklerini vurgulayan Lutfi Altunsu, “Biz dostane bir ajansız. Bu yüzden bizi, proje konularınızla ilgili aramaktan, ziyaret etmekten ve çayımızı içmekten çekinmeyin. Bazen çok küçük nedenlerden dolayı mevzuat gereği reddetmek durumunda kaldığımız projeler olabiliyor. Bu tip durumlarda bizler, sizlerden çok daha fazla üzülüyoruz. Bunun için projeyi teslim etmeden bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin” dedi. 

Programın sonunda ÇKA Proje Uygulama Birimi Başkanı Türker Dölekoğlu destek programlarının içeriği hakkında bilgi verdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER