MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

ÇKA, 2015 Teknik Destek Programı açıklandı 13.05.2015 tarihinde yayınlandı

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bu yıl bir ilke imza atarak Teknik Destek Programı açıkladı. Programın toplam bütçesi 500 bin TL olup bu programdan sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri gibi kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar yararlanabilecek.


ÇKA 2015 Teknik Destek Programı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna duyuruldu. Açılış konuşmasını yapan ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu doğrudan faaliyet desteğine bu yıl ilginin yoğun olup bütçenin sonuna yaklaşmaları nedeniyle ilk kez teknik destek adı altında yeni bir program oluşturduklarını söyledi. Bu program ile küçük çaplı eğitim alımları yapılabileceğini bildiren Altunsu, ardından ÇKA’nın bugüne kadarki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Proje Uygulama Birimi Başkanı Türker Dölekoğlu ise programın detaylarına değinerek, 2015 yılı Teknik Destek Programı’nın genel amacının bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına katkı sağlamak olduğunu bildirdi. Programa kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurum niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, endüstri bölgeleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri ve kar amacı gütmeyen birliklerle kooperatiflerin başvuru yapabileceğini açıklayan Dölekoğlu, sağlanacak teknik desteğin uygulama süresinin ise en fazla bir ay olduğunu bildirdi. Dölekoğlu, aynı yararlanıcıya bir yılda toplam iki haftadan fazla süreyle geçici uzman personel görevlendirilemeyeceğini de ifade ederek teknik destek konularını şöyle açıkladı:

“Eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslar arası ilişkiler kurma gibi kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici faaliyetler.” 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER