MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Çakacak; “Mersin’de 15 binden fazla işgücü ihtiyacı var” 20.10.2016 tarihinde yayınlandı

İş arayanlarla işverenleri aracısız olarak buluşturan Mersin İş ve Kariyer Fuarı’nın, bu yıl 6’ncısı gerçekleştirildi. Fuara bu yıl da ilgi yoğundu. Açılışta konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin’de yılın ilk 8 ayında işverenler tarafından İŞKUR’a 28 bin başvuru yapıldığını hatırlatarak, 12 bin 600 kişinin işe yerleştirildiğini, ancak halen 15 binden fazla işgücü ihtiyacı bulunduğunu açıkladı.


Çakacak; “Mersin’de 15 binden fazla işgücü ihtiyacı var”

Mersin İş ve Kariyer Fuarı’nın 6’ncısı Mersin Valiliği himayesinde, Mersin İŞKUR koordinesinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların desteğiyle düzenlendi. Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen fuara 130’dan fazla firma katıldı. İki gün açık kalan fuarda yüzlerce genç, firma temsilcileri ile buluştu. Fuarın açılışına; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, İŞKUR Genel Müdür Yardımcıları Cafer Uzunkaya ve Bekir Aktürk ile İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Genel Sekreteri A. Kadir Dölek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ile ilgili kurum ve kuruluşlar katıldı.

Yegin; “Devir ne olursa olsun asıl olanın insandır’

Açılışta konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, ‘devir ne devri olursa olsun asıl olanın insandır’ sözünü hatırlatarak, yapılan tüm projelerin, çalışmaların, reformların ve toplumların temelinde insan faktörünün olduğunu söyledi. Yegin, günümüzde tüm dünyanın Türkiye’den ve Türklerden büyük beklentileri olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin büyük bir ülke olması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin de Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için çok çalışmaları gerektiğini belirten Bakan Yegin, bu fuara umutla gelen tüm iş arayanların umdukları işi bulmalarını diledi.

Çakacak; “İş arayan gençler İŞKUR’a müracaat etmeli”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, iş arayan gençlere seslenerek, Mersin’de bu yılın ilk 8 ayında işverenler tarafından İŞKUR’a 28 bin başvuru olduğunu, 12 bin 600 kişinin ise işe yerleştirildiğini açıkladı. Ancak işverenlerin halen 15 binden fazla işgücü ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Çakacak, “Bu nedenle iş arayan gençlerimizi İŞKUR’a müracaat yapmaya davet ediyor ve aranan kriterleri sağlayan gençlerimizi iş hayatına katılmaya çağırıyorum” dedi.

Hükümetin üretimden ticarete, finans sektöründen ihracata kadar tüm sektörlerde tedbirler aldığını ve yeni reformlar hayata geçirdiğini hatırlatan Çakacak, hükümetin istihdam sektöründe de işgücünü daha nitelikli hale getirecek ve en etkin şekilde üretim sürecine dahil edecek politikalar gerçekleştirmeye devam ettiği belirtti.

Özkan; “Dünyada 200 milyon işsiz var”

İŞKUR Genel Müdür Vekili Mehmet Ali Özkan, dünyada 200 milyon işsiz olduğunu belirterek, gençlere bugünden sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda kendilerini yetiştirmeye özen göstermeleri gerektiğini söyledi. İş piyasasında yer alabilmenin işverenin aradığı vasıflara sahip olmaktan geçtiğini vurgulayan Özkan, işgücü piyasasının ortak aradığı vasıfları ise, “Dürüstlük, vasıflılık, etik rekabet edebilme, kararlı olmak” diye sıraladı.

Kocamaz; “Türkiye’de 3 milyon Suriyeli yaşıyor”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Mersin’e yatırımların arttığı gün istihdamın da artacağını söyledi. Bu nedenle Mersin’e yatırımların önünün açılması ve istihdam sorunun çözülmesi gerektiğini vurgulayan Kocamaz, yeni revize imar planı ile bu konudaki ilk adımı attıklarını söyledi. Türkiye’de 81 ilde üniversitenin olduğuna ancak bir işe başlamadan önce birkaç üniversite isminin sorulduğuna dikkat çeken Kocamaz, gençlere seslenerek “Kendinizi çok iyi yetiştirmek mecburiyetindesiniz. Bu kadar istihdam sorunun yaşandığı ülkemizde, tercih edilen olmak zorundasınız” dedi. Hükümetin yapacağı reformlarla işsizliğin düşük rakamlara çekileceğine inandığını belirten Kocamaz, 3 milyon Suriyelinin yaşadığı Türkiye’de istihdamın aşağı rakamlara çekilmesinin kolay olmadığını söyledi.

Kutlu; “Hedefimiz, 3 yılda Türkiye’nin en büyük fuarını düzenlemek”

Fuarın ev sahipliğini yapan İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ise, Mersin İŞKUR olarak işsizlik sorununa farkındalık oluşturmak, iş piyasasını hareketlendirmek ve iş arayanların kariyerlerine katkıda bulunmak amacıyla bu fuarları düzenlediklerini anlattı. Mersin olarak hedeflerinin 3 yıl içerisinde Türkiye’nin en büyük fuarını düzenlemek olduğunu aktaran Kutlu, her yıl düzenledikleri iş ve kariyer fuarının bölgenin en büyük fuarı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından ‘İstihdamın Enleri Ödül Töreni’nde, Mersin’de istihdama en çok katkı sağlayan üç firmanın temsilcisine Vali Çakacak ve Bakan Yardımcısı Yegin tarafından ödülleri verildi. Mersin’de en çok istihdam sağlayan kuruluşlar Dia Holdingi, Tepe Servis ve Kayacı Bilgisayar oldu. Ödül töreni sonrasında protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fuarın açılışı gerçekleştirildi. Vali Çakacak ve Bakan Yardımcısı Yegin, açılışın ardından fuardaki stantları gezerek, bilgi aldı.

 

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER