MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

BİNLERCE YILLIK KARDEŞLİĞİMİZ KİRLİ OYUNLARA İZİN VERMEYECEKTİR 20.08.2015 tarihinde yayınlandı

Öncelikle son aylarda tekrar yoğunlaşan terör olaylarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ülke olarak bir ateş çemberi içine çekilmek isteniyoruz. İçte de alevlendirilen bir terör olayı var. Bunu bir iç savaşa çevirmek için tezgahlanan kirli oyunlar var. Ancak, milletimizin akl-ı selimi ve binlerce yıllık kardeşliği buna izin vermemektedir.


BİNLERCE YILLIK KARDEŞLİĞİMİZ KİRLİ OYUNLARA İZİN VERMEYECEKTİR

İş dünyası olarak şunu herkesin bilmesini istiyoruz: İş dünyası terörü ve şiddeti araç olarak kullanan hiçbir ideali ve düşünceyi kabul etmemiştir, etmeyecektir. Kan dökerek, hele masum insanların kanını dökerek bir amaca ulaşmak isteyenlerle işimiz olamaz. Bu anlamda milletin huzurunu, memleketin birliğini canları pahasına savunan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Teşkilatımızın sonuna kadar arkasındayız; gerektiğinde yanlarında omuz omuzayız.
Türkiye’de evrensel insanlık değerlerinin ve insan haklarının her bir bireye ulaşmasına sonsuz evet diyoruz. Çözüm sürecine de bundan dolayı destek vermedik mi? Eğitimden anadile kadar birçok konuda tüm özgürlüklerin önünün açılmasına evet diyoruz. Özgürlüklerin her bir vatandaş için sağlanmasına evet diyoruz. Barışa ve kardeşliğe evet diyoruz. Ancak, bir amaca ulaşmak için demokratik yollar açık olmasına rağmen, siyaset yolu açık olmasına rağmen bu yollar kullanılacağına kan dökmeye, terör yaratmaya, masum insanların canına kastetmeye hayır diyoruz ve lanetliyoruz. Siyasetin buna alet olmasına hayır diyoruz.
Ekonominin gelişmesi sosyal huzurun artmasıdır. Ekonomi gerçekten odaklanmamız gereken en temel konuların başındadır. Ancak, vatanın birliği, milletin huzuru ve can güvenliği, milletimizin binlerce yıldır mozaikten mermere dönüşmüş olan parçalanmaz kardeşliği söz konusu olunca ekonomi bizim için ikici planda kalır, para kazanmak ikinci planda kalır. Ekmeksiz yaşarız vatansız yaşayamayız. Bunu tüm dünya bilsin. Tekrar tüm şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Şerafettin AŞUT
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Başkanı


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER