MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

AŞUT: LOJİSTİKTE UMUTLARIMIZI KORUMAK İSTİYORUZ” 14.10.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Hilton Otel’de Dinler Sigorta Sahibi Hüseyin Dinler tarafından verilen akşam yemeğinde yaptığı konuşmasında, kent için lojistik sektörünün önemine değinerek, lojistik alanında yapılmasını bekledikleri çalışmaları anlattı. AKP Mersin Milletvekili Adayı Lütfi Elvan ve eşi Zeliha Elvan, STK başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte söz alan Aşut, lojistik yatırımlar noktasında halkın umutlarının tükenmeye başladığına dikkat çekerek, “Tüm lojistik ve ulaşım sorunlarımızı bilen bir bakanımızın, konuya vakıf bir vekil adayımızın olmasını çok olumlu karşılıyor, bu konularda yitirmeye başladığımız umudumuzu bu vesile ile korumak istiyoruz” dedi.


AŞUT: LOJİSTİKTE UMUTLARIMIZI KORUMAK İSTİYORUZ”

Mersin’in, özellikle tüm taşıma modlarını ve taşıma faaliyetlerini içeren lojistik sektöründeki iddiasını anlatarak konuşmasına başlayan Şerafettin Aşut, şunları söyledi: 
“Sayın Bakanım, konulara vakıf olmanız bizim için önemli. Ancak konulara vakıf olmak işin sadece bir yönü. İşin daha önemli yönü, bu sorunları çözme iradesini, kararlılığını ve samimiyetini Mersinlilere göstermek ve toplumu ikna etmektir. Bu konularda geçmişte o kadar kötü tecrübeler yaşadık ki, ekonominin çoğu sorununda artık çözüm anlamında kent olarak umudumuzu ve inancımızı yitirdik.”
Sorunların çözümsüzlüğünün bazen bürokrasi bazen vizyonsuzluk, bazen Ankara’da yeterince lobi yapılmaması, bazen yerel kamu aktörlerinin, iş dünyasını anlayamamasıyla açıklanmaya çalışıldığını hatırlatan Aşut, “Bazen de asla inanmak istemesek de çözümsüzlük, siyasi cezalandırma söylemiyle açıklanmaya çalışıldı” ifadelerini kullandı.

“Olumsuz algıyı temel yatırım beklentilerinin hayata geçmemesi oluşturdu”
Kentin algısının bu yönde olduğunu açıklayan Şerafettin Aşut, bu algıyı da geçmişte, Mersin ekonomisi ile ilgili temel yatırım beklentilerinin hayata geçmemiş olmasının oluşturduğunu söyledi. 
“Yapılan önemli işler yok mu? Elbette var” diyen Aşut, Akdeniz Oyunları için yapılan spor tesislerinin kent için önemine, sağlık ve eğitim alanında yapılan yatırımlara değindi. Özellikle ilçeler bazında orman ve su işleri ile ilgili yatırımların olağanüstü önem taşıdığını vurgulayan Aşut, “Ulaşım alanındaki projeler kentimiz için hayatidir ve tüm bu yatırımlar sadece il merkezinde değil, tüm ilçelerde önemli bir dönüşüm başlatmıştır” ifadelerini kullandı. 
Ancak kentin birinci derecede önemsediği yatırımların hayata geçmemesinin bu yatırımları gölgede bıraktığını kaydeden Aşut, “Mersinlilerin büyük bir özlemle beklediği yatırımların hayata geçmemesi, ne yazık ki yapılan olumlu şeyleri gölgede bırakmıştır” değerlendirmesini yaptı.

“Artık sorunlarımızın listesini yapmak istemiyoruz”
Mersin olarak artık sorunların listesini yapmak istemediklerini kaydeden Şerafettin Aşut, mevcut sıkıntıları şöyle sıraladı: 
“Mersin Limanı’nın otoban bağlantı yolunun yapılması, Mersin-Adana arasındaki D-400 Karayolu’nun rehabilitasyonunun yapılması; D-400’e paralel bir yol yapılması; Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgelerinin otoban bağlantılarının yapılması; Otobanın, limanı ile önemli bir nokta olan Taşucu’na kadar uzatılması; Sadece Mersin için değil, Konya ve Karaman gibi çevre illerimiz için de önem arz eden Taşucu-Seka Limanı’nın özelleştirilmesi ve ticari liman olarak fonksiyonuna devam etmesi; Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı inşaatının tamamlanması ve bağlantı yollarının yapılması; Batı Akdeniz sahil yolunun tamamlanması; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın uyguladığı “dış ticareti engelleyici” uygulamaların ve yasakların sona erdirilmesi; yeni Organize Sanayi Bölgeleri için alan yaratılması; serbest bölgenin genişleme alanı sorunun çözülmesi; Mersin Lojistik İhtisas OSB’nin kurulması için bürokrasinin ve Bakanlıklar arası yetki belirsizliğinin çözülmesi; Liman dışına yapılması planlanan yeni konteyner limanının ihale edilmesi.” 
Bu sorunları ekonominin içinde olmayan Mersinlilerin dahi artık bildiğini dile getiren Aşut, tüm bunların bir önceki seçimin de vaatleri olduğunu hatırlattı.

“Mersin’in ağabeyi olun”
Olumsuz algının değişmesi için Lütfi Elvan’a seslenen Şerafettin Aşut, “Bu anlamda, farklı kişiliğiniz ve çözüm odaklı yaklaşımlarınızla, klasik siyasetçi yaklaşımlarının aksine, çok iyi bildiğimiz proje insanı olma özelliğinizle; 1996’dan bu yana birlikte üzerinde çalıştığımız bir çok konudan dolayı çok iyi bildiğimiz ‘Yerel Kalkınma ve İllerin Gelişmesi’ konularındaki uzmanlıklarınızla; Yani; hem devletin kilit noktalarındaki geçmiş tecrübeleriniz ve daha önemlisi verdiği sözü tutan kişiliğimizle bu algıyı da değiştireceğinize inanıyoruz” dedi.
Lütfi Elvan’ın özgeçmişinin bilinmesinin önem taşıdığına vurgu yapan Şerafettin Aşut, “Sayın Bakanımızın farklı kişilik ve tecrübelerinden gerçekten umutluyuz. Biz sözlerinizdeki ve gözlerinizdeki samimiyeti görüyoruz. Lütfen Mersin’in Ankara’daki sesi olun; Mersin’in bu sorunlarının çözümüne omuz verin; Mersin’in Ağabeyi olun. İnanın Mersinliler başka kentin insanına benzemez. Mersinliler kendilerine samimiyetle hizmet edenlere destek olurken, onun dinine, mezhebine, partisine ve benzeri ayrıştıran özeliklerine bakmazlar. Yapılacak olan seçimin öncelikle ülkemiz demokrasisine, refahına, huzuruna vesile olmasını, sonra da Mersin için hayırlar getirmesini diliyorum.”
Konuşmasının sonunda Ankara’da meydana gelen insanlık dışı bombalama eylemine de değinen Başkan Aşut, sözlerini, “Eylemi Mersin iş dünyası adına bir kez daha lanetliyor, hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu konularda, iktidar veya muhalefet, ülkenin siyasetinde etkin olan herkesin önce insan demesini diliyorum. Hepinizi şahsım ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası adına saygıyla selamlıyorum” diye tamamladı. 
Yemekte söz alan Dinler Sigorta Sahibi Hüseyin Dinler, ülkenin hak etmediği olumsuz bir süreçten geçtiğini dile getirerek, 6 Haziran seçimleri öncesindeki istikrar ortamına dönmeyi beklediklerini söyledi. Ülkenin huzurunu, barışını hep birlikte yaşamayı sağlayamadıkları için çocuklara hesap vermek durumunda kalacaklarını kaydeden Dinler, barış ve sevgi ortamının yeniden oluşması gerektiğini vurguladı. Lütfi Elvan ise konuşmasında AKP Hükümeti’nin Mersin için yapmayı planladığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER