Aşut: "Liman Giriş Kartları sorunu çözüldü" 22.05.2015 tarihinde yayınlandı

İdari bir kararla liman sahasında iş ve işlem yaptıran yurtiçi konteynır taşımacılığı yapan nakliye firmalarıyla ve gümrük müşavirliği hizmetlerini yürüten firma temsilcilerinin daimi liman giriş kartı almalarında sorunlar ile ilgili gelişmelerden bahseden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut şunları söyledi: "Liman giriş kartlarında yaşanan sorunlar ve paralelinde ticarette de sıkıntıların artması sonrasında oda olarak yürüttüğümüz çalışmalar sonuç verdi. Bu bağlamda firmalar başvuru dosyalarında ilgili sektörlerde MTSO’ya kayıtlı olduklarını gösterir faaliyet belgesini ibraz etmeleri, çalışanların Valilik tarafından tespit edilen meslek kodlarında istihdam ediliyor olması kaydıyla, toplam çalışanlarının yüzde 20’si oranındaki personele daimi liman giriş kartı alabilecek. Meslek mensubu olan gümrük müşaviri, müşavir yardımcıları ve stajyerler ise bu yüzde 20’lik kotaya tabi olmayıp bu kişilerin müracaatları ayrıca değerlendirilip sonuçlandırılacak. Öte yandan süreklilik arz etmeyen ancak liman sahasında işlem gerektiren projeli taşımalarda firmalar, yeterli sayıda personel adına geçici liman giriş kartını da ayrıca alabileceklerdir."