MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Aşut: “Eğitimler girişimciliğin önünü açmalı” 02.06.2015 tarihinde yayınlandı

Doğa Koleji’nin t-MBA Eğitmeni Sevinç Mörel, Öğrenci Meclis Başkanı Pelinsu Kaplan ve Meclis Başkan Yardımcısı Ata Cenk Uludağ, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’u ziyaret ederek Doğa Koleji’nin uyguladığı t-MBA programı hakkında bilgi verdi.


Doğa Koleji'nde lise 9’uncu sınıftan 11’inci sınıfa kadar süren t-MBA derslerinin içeriğinin lise düzeyinde olmasına rağmen programın yapısının dünyadaki üst düzey MBA programlarını temel aldığını anlatan Doğa Koleji’nin t-MBA Eğitmeni Sevinç Mörel ise şu bilgileri verdi:
“Girişimcilik ve İnovasyon, Teknoloji ve Operasyon Yönetimi, Veri Madenciliği, Pazarlama, Para ve Finans Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim ve Organizasyon, Hukuka Giriş, Ekonomiye Giriş ve Uluslararası İşletmecilik gibi gerçekten ilgi çekici, yararlı ve gerçekçi dersler veriliyor.”
Ziyarette genç beyinlerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Başkan Şerafettin Aşut, “Gençlerimiz çalışmalarıyla bu karamsar zamanlarda geleceğe olan umudumuzu gerçekten arttırıyor” dedi. İş dünyası olarak bu eğitimlerin liselere indirgenmesini uzun süredir istediklerini vurgulayan Aşut, “Bu derslerle öğrencilerin hayata ve olaylara işletme perspektifinden bakması amaçlanıyor. İleride hangi meslekte uzmanlaşırsa uzmanlaşsın, bu disiplin sayesinde hem yönetim hem de ekonomik dünyayı yorumlama açısından bir vizyon sahibi oluyorlar” değerlendirmesini yaptı.
Bu anlamda Doğa Koleji Mersin şubesi yetkililerini ve tüm öğretmenlerini kutlayan Başkan Aşut, sözlerini şöyle tamamladı:
“Eğitim sadece kuru bir resmi müfredat değildir. Öğrencileri gerçek hayata hazırlamayan eğitim bir işe yaramaz. Öğrencilerin duygusal, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak çok daha önemli bir eğitimdir. Umarım böylesi eğitimler yaygınlaşır ve her okulumuza yayılır. Umarım böylesi eğitimler ülkemizin girişimciliğinin önünü açar ve gençleri memur olma yarışından kurtarır.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER