MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

ARTIK YETER… 07.09.2015 tarihinde yayınlandı

Dağlıca’da meydana gelen terör olayı sonucu yüreğimiz bir kez daha dağlandı. Her ay, her hafta, hatta her gün terörü lanetleyen demeçler vermekten usandık. Artık yeter… Son zamanlarda terör olaylarının artışı ve medyadaki haber sıklığı bu vahim olayı, terör denen o laneti sıradanlaştırmaya ve toplumu duyarsızlaştırmaya başladı. İş dünyası olarak verilen kınama demeçleri, facebooklarda yayınlanan bir siyah sayfa, 140 karaktere sığdırılan acılar artık derde deva olmuyor. Unutulmasın ki askerimize, polisimize, bölgede fedakarca hizmet veren sivil kamu görevlilerimize, doktorumuza, hemşiremize sıkılan her kurşun bu milletin her bir ferdine sıkılmıştır, terör örgütü tarafından döşenen her mayın bu ülkenin binlerce yıllık kardeşliğinin altına döşenmiştir.


ARTIK YETER…

Artık bu işe dur demenin zamanı çoktan geçmiştir. Biz ne Suriye’yiz ne Irak’ız… Biz ne Suriyeliyiz ne Iraklıyız... Yani, atalarımızın bize emaneti olan, namusumuz olan ne bir santim vatan parçasından vazgeçeriz, ne de sıkıntı olduğunda bu vatanı terk ederiz… Çünkü bu vatan bazı küresel güçlerin sınırlarını cetvelle çizerek bize armağan ettiği bir arazi değildir. Bunu bekleyen varsa, terörle korku salacağını zanneden varsa bu milleti gerçekten tanımamış demektir. İçte ve dışta herkes bilsin ki Türk iş dünyası, Mersin iş dünyası, büyük Türk milleti askerinin ve emniyet güçlerinin arkasındadır, yanındadır, gerekirse omuz omuzadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın en üst düzeyde “ artık terör örgütü ile orada yapılacak mücadele çok farklı olacak” ifadesinin bir dönüm noktası olmasını ve uygulamaya geçmesini bekliyoruz. Artık, millet olarak, büyük bedeller ödeyerek sahip olduğumuz Cumhuriyetimize, oluşturduğumuz demokrasimize, binlerce yıldır mozaikten artık parçalanmaz ve ayrılmaz sağlam bir mermere dönüşmüş olan kardeşliğimize zarar verenlere Türkiye Cumhuriyeti’nin kim olduğunu göstermeliyiz. Millet bunu beklemektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza karşı azami şefkat ve merhamet, her türlü evrensel hakkın temini ama insanlık düşmanı olan teröristlere karşı en sert şekilde mukabele ve bu sorunun sonsuza kadar yok olması adına yapılacak bir müdahale tüm milletin beklentisidir.

Şehitlerimizle ilgili verdiğimiz son demeç olması dileğiyle Mersin iş dünyası olarak son terör eyleminde hayatını yitiren şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve Türk milletine baş sağlığı diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Şerafettin AŞUT
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası
Yönetim Kurulu Başkanı


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER