MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Arjantin Başkonsolosundan MTSO’ya ziyaret 10.12.2014 tarihinde yayınlandı

Arjantin Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkonsolosa ziyarette Arjantin Başkonsolosluğu Tanıtım Merkezi Yetkilisi Mercedes Parodi eşlik etti.


Heyeti karşılayan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, “Mesafe olarak uzak da olsak Arjantin ve Mersin arasında çok büyük benzerlikler var. Meyve sebze üretimi bu benzerliklerin en büyük örneğidir. Mersin ve Arjantin arasındaki ticaret hacmi maalesef çok düşük. Ticaret hacmini artırmak için Oda olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver konuşmasında özellikle narenciye anlamında ürünlerinin Arjantin ile farklı sezonlarda olduğunu ve bu anlamda tam anlamıyla rakip olmadıklarını ve bu ürünlerin pazarlanmasında iş birliği yapabileceklerini vurguladı. Mersin’in tam anlamıyla bir sanayi, tarım, lojistik ve turizm kenti olduğunu ifade eden Tanrıöver, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak özellikle KOBİ’leri bir araya getirmek adına her desteğe hazır olduklarını söyledi.

Mersin’in Arjantin ürünlerinin Türkiye’ye giriş yaptığı önemli bir il olduğunu belirten Arjantin Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter, Mersin’in Türkiye’nin önemli bir dış ticaret kenti olduğunu ve limanın önemli olduğunu vurguladı. İmaj anlamında Mersin’in Arjantin ve Güney Amerika’da tanınması için daha çok tanıtım yapılmasını ve iş insanlarının bir araya gelmesini önerdi. Başkonsolos Pfirter, “Özellikle inanç turizmi açısından Mersin çok önemli. Hıristiyanlığın kurucu azizlerinde Aziz Paul burada. Kurvaziyerde önemli şeyler yaptığınızı duyuyoruz. Arjantin aynı zamanda Güney Amerika kıtasına bir giriş noktası olabilir çünkü çoğu Güney Amerika ülkeleri arasında gümrük birliği ve Serbest ticaret anlaşmaları var. Burayı tek bir Pazar olarak görebilirsiniz” diye konuştu.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER