MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Arbella Makarna Fotoğraf Yarışması ödülleri verildi 06.03.2016 tarihinde yayınlandı

Bu yıl 5’ncisi düzenlenen Arbella Makarna Uluslar arası Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Bu yılın FIAP En İyi fotoğrafçısı ödülünü Çinli Fotoğraf Sanatçısı Hong Li aldı.


Arbella Makarna Fotoğraf Yarışması ödülleri verildi

Fotoğrafların da sergilendiği Ödül Töreni’ne Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yarışmada bu yıl 46 ülkeden 844 fotoğrafçının 6 bin 3 eseri birincilik mücadelesi verdi. Yemeğini Paylaşmak, Anne Sevgisi ve serbest olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenen Fotoğraf Yarışmasının destekçileri arasında FIAP, UPI ve TFSF yer aldı. Yarışmada Çinli sanatçı Hong Li FAIP En İyi Fotoğrafçısı ödülü alırken, TFSF Özel Ödülü Vitnamlı Tuy Tran Van’a verildi. Arbella Özel Ödülü’nün sahibi ise Hırvatistan’dan Petar Sabol oldu.
Ödül töreninde konuşma yapan Arbella Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, “Bu sergi, dünyanın en büyük fotoğraf yarışmalarından birisinin sergisi” dedi. 6 binin üzerinde fotoğraf ile katılım sağlandığını hatırlatan Arslan, “Bu yıl yarışmamızın 5’incisini düzenledik. Önceki yıllarda Gaziantep ve İstanbul’da düzenlediğimiz ödül törenlerini bu yıl yarışmanın Mersin’e mal olduğunu ve dünyanın sayılı yarışmaları arasında yer aldığını belirtmek için Mersin’de yapmak istedik” diye konuştu.
Arbella Makarna Genel Müdürü Abdulkadir Külahçıoğlu ise kültüre de yatırım yapan bir firma olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Düzenleyecekleri 6’ncı yarışmanın tarihini ise değiştirip öne aldıklarını açıklayan Külahçıoğlu şu bilgileri verdi:
“Bu yıl yarışmamız 23 Nisan’da olacak. Bunun nedeni 2016 Birleşmiş Milletler tarafından Uluslar arası Bakliyat Yılı ilan edildi. Biz de yarışma kategorilerinden birini bakliyat olarak ilan ettik. Yarışma öne alındı çünkü Mayıs ayında tüm dünya bakliyatçıları İzmir’de toplanacak. Bu nedenle tarihi öne almak istedik.”
Ödül töreni düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER