MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

ANKARA’DA 17 EYLÜL’DE ‘TERÖR’E HAYIR’ BULUŞMASI GERÇEKLEŞECEK 14.09.2015 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Meslek Örgütleri bira araya gelerek Ankara’da Terör konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tüm STK’ları ve halkı 17 Eylül Perşembe günü teröre karşı Ankara Sıhhiye Meydanı’nda toplanmaya davet etti.


ANKARA’DA 17 EYLÜL’DE ‘TERÖR’E HAYIR’ BULUŞMASI GERÇEKLEŞECEK

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı basın toplantısına HAK-İŞ, MEMUR-SEN, MÜSİAD, KAMU-SEN, TBB, TESK, TİSK, TOBB, TÜRK-İŞ, TÜRMOB, TÜSİAD ve TZOB gibi toplumun farklı kesimlerini temsil eden 12 kuruluş katıldı. 
“Gün komşuna sarılma günü" başlığı ile açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, yaptığı çağrıda "Gün Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e, Alevi'nin Sünni'ye, Sünni'nin Alevi'ye el uzatma günüdür" dedi. Hisarcıklıoğlu, "17 Eylül Perşembe Ankara'da toplanacağız. 17 Eylül'de hep birlikte teröre "hayır" kardeşliğe "evet" diyeceğiz." dedi. Toplantıda konuşma yapan Hisarcıklıoğu, “17 Eylül Perşembe günü saat 16.30’da tüm Türkiye’yi Ankara Sıhhiye Meydanı’nda buluşmaya davet ediyorum” dedi. Buluşmanın TBMM’de nihayetleneceğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Masada bulunan kuruluşlar düzenleme kuruludur. Ancak bu bizim değil, Türkiye’de her kesimin buluşmasıdır. Terörü lanetleyen ve kardeşliğimize sahip çıkan tüm STK ve vatandaşlarımıza çağrı yapıyoruz. Teröre hayır, kardeşliğe evet diyoruz” ifadelerini kullandı. 
En büyük önceliğin vatandaşın can güvenliği ve huzurun tesisi olduğunu vurgulayan Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
“En büyük gücümüz de kardeşliğimizdir. Gelin hep birlikte yaşama ve kardeşlik irademizi herkese gösterelim. Kışkırtıcı söylemleri bırakıp birlik olalım. Başka Türkiye yok. Büyük buluşmamızda da bu mesajı vereceğiz.”
Buluşmada hiçbir siyasi görüş ya da sivil toplum kuruluşu simgesine yer verilmeyeceğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Yalnızca birliğimizin, bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesi olan ay yıldızlı bayrağımızı taşıyacağız. Terörü lanetleyerek kardeşliğimize, özgürlüğümüze ve geleceğimize sahip çıkacağız” dedi. 
Farklılıklara değil, ortak, umut dolu geleceğe odaklanacaklarına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, kimseyi ötekileştirmeden tek vücut olup hep bir ağızdan ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ diye bağıracaklarını açıkladı. Yürüyüşe katılmayan milyonları da Türkiye’nin her karışını albayrak ile donatmaya davet eden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Kardeşlik bağımızı zayıflatmak isteyenler bilsin ki bu toprakların mayası çok güçlüdür. Millet olarak kirli oyunu bozacağız. Perşembe günü büyük dayanışmada buluşmak dileğiyle saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER