MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Alzheimer’a destekler sürüyor 21.11.2017 tarihinde yayınlandı

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin her hafta düzenlediği Pazartesi sohbetlerinin konuğu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut oldu. Katılımcılarla ‘21. Yüzyılla Büyük Yüzleşme’ isimli son kitabı hakkında sohbet eden Aşut, ardından Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’ne gelir sağlamak adına katılımcılar için kitaplarını imzaladı.


Alzheimer’a destekler sürüyor

Moderatörlüğünü Ziya Aykın’ın yaptığı söyleşiye Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Çokgünlü ve Özcan Demir’in yanı sıra hayırseverler katıldı. Başkan Aşut kitabıyla ilgili gerçekleştirdiği söyleşide, “Gelecek kuşaklara bırakılan bir tarihi vesika olsun diye, ama daha önemlisi bugünün sorunlarına çözüm getirerek, geleceğe ait bir vizyon oluştursun diye farklı konularda görüşlerimizi bildirdik. İşte 21. Yüzyılla Büyük Yüzleşme isimli kitabım, tüm bu düşüncelerin bir araya getirildiği bir eser oldu. Unutmayın yüzleşenler her zaman kazanır. İşte bu kitap aslında bir yüzleşmedir” dedi.

Zoraki değil gönüllü yüzleşenlerin, samimi katkılar sağlayan, sorumluluk taşıyan eleştirilerin, farklı tecrübe ve birikimlerin sorunlara çözüm getireceğini vurgulayan Aşut, şunları söyledi:

“İşte sizler gibi Sivil Toplum Kuruluşları’nın önemi budur. Sorunlara ancak yürekten gelen, içten çabalar çözüm olabilir.  Yoksa sadece yasayla, yönetmelikle böylesi sorunlar çözülemez. İşte en somut örneği olan Derneğimizin Yaşlı Bakım Merkezi. Yasanın gücüyle mi yapıldı?

Zorlama ile mi oldu? Hayır. Sadece öncü olan birkaç gönüllü ile başlayan ve dalga dalga kitlelere yayılan bir inisiyatif ve sorumluluk örneğidir bu merkez. Bu tür örnekler artırılmalı.”

Hayatın içinden bir kitap yazdığını anlatan Aşut, yazılarında özellikle eğitime ağırlık verdiğini vurguladı. “Çünkü 21.Yüzyılla Büyük Yüzleşme bence ülkemizin ve kentimizin eğitim sistemiyle yüzleşmesiyle başlayacaktır” diyen Aşut, kitabında 21. yüzyılın talep ettiği eğitim modelinin ipuçlarını verdiğini anlattı.

“Mersin için çalışmaya devam edeceğiz”

Konuşmasında Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’ne de değinen Aşut, hizmet etmenin bir ideal ve erdem olduğunu söyledi. Bu erdem ve idealin Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile somutlaştığını vurgulayan Aşut şöyle konuştu: 

“Mersin Alzheimer Derneği üyelerinin tümünü bir araya gelmelerinden ve dayanışma ruhuyla toplumumuza hizmet etmeye çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Mersin adına şükranlarımı sunuyorum. Bir araya gelmek ilk adımdır. Başarı ise bu birlikteliği devam ettirebilmektir. İşte, Mersin Alzheimer Derneği’nde kurulduğundan bu yana, bu sürekliliği ve başarıyı görüyoruz. Böylesi gönüllü, ulusal çaplı networkü olan STK’larda görev almak çok önemlidir. Çünkü buralar hem bir okul hem de, sadece yaşadığı topluma değil, tüm insanlığa hizmet etmenin bulunmaz mekanlarıdır. Çalışıyoruz ve Mersin için çalışmaya da devam edeceğiz. İnanmanızı isterim ki Mersin’in yarını bugününden daha zengin, daha refah daha mutlu olacaktır.”



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER