MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

AKUT’tan MTSO’ya ziyaret 01.09.2016 tarihinde yayınlandı

AKUT Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ve Genel Müdürü Dr. Jülide Ergin, AKUT Mersin temsilcileri ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.


AKUT’tan MTSO’ya ziyaret

AKUT Mersin Eğitim Parkı açılışı için Mersin’e gelen AKUT yetkilileri ilk olarak MTSO’yu ziyaret etti. Mahruki, Ergin ve beraberindeki heyeti MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sağlam, Genel Sekreter Kadir Dölek, Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Biçer Uçar ve Başkan Danışmanı Orhan Çapan karşıladı. Görüşmede gönüllülük esasıyla 20 yıldır çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürdüklerini anlatan Mahruki, 36 bölgede yapılandıklarını, 2 binin üzerinde kişiyi kurtardıklarını açıkladı.
Vakfın ihtiyaçlarını karşılamak, sürdürülebilir gelir elde etmek adına AKUT Enstitü’yü kurduklarını kaydeden Nasuh Mahruki, burada iş sağlığı güvenliği, ilk yardım, acil durum eğitimi gibi eğitimler verdiklerini, risk planlama yaptıklarını ya da sosyal uygunluk denetimleri gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu hizmetleri Türkiye’nin yanı sıra 15-20 ülkede verdiklerini bildiren Mahruki, birçok ülkede projeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Mersin’deki güçlerini artırmak adına MTSO ile bu eğitimler noktasında birlikte çalışmalar yürütmek istediklerine değinen Mahruki, “Bizim aracılığınızla alacağınız her eğitimle bir insanın hayatının kurtulmasına katkıda bulunacaksınız” diye konuştu.
Genel Müdür Dr. Jülide Ergin ise sürdürülebilir bağışlar ve kaynaklar noktasında Ticaret ve Sanayi Odaları’nın işbirliklerini çok önemsediklerini vurguladı. AKUT’un güçlenerek yoluna devam edebilmesi, hayat kurtarabilmesi için desteğe ihtiyacı olduğuna değinen Ergin, yılda 100 binden fazla kişiye deprem bilinçlendirme eğitimleri verdiklerini, bu eğitimleri uygulamalı olarak okullara taşıdıklarını anlattı.
Ekrem Sağlam ise ellerinden geleni yapacaklarına işaret ederek, AKUT tarafından verilen eğitimlerin bir Milli Eğitim politikası olması gerektiğini söyledi. 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER