MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

5 No’lu Komite, yeni nesil çiftçilik konusunda eğitimlere hazırlanıyor 15.07.2020 tarihinde yayınlandı

Tarımsal üretimde değişen iklim şartlarına uyum sağlanması ve sağlıklı yöntemlerle sağlıklı ürün üretiminin artırılması hedefiyle MTSO 5 No’lu Tarım Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyeleri çiftçi ve eğitici eğitimlerine hazırlanıyor. Budamadan, ilaçlamaya, seyreltmeden hasada kadar her alanda verilecek eğitimlerle ürün kayıplarının önüne geçilmesi de planlanıyor.


5 No’lu Komite, yeni nesil çiftçilik konusunda eğitimlere hazırlanıyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 5 No’lu Tarım Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Üyeri,  Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ı ziyaret ederek tarım sektöründe düzenlemeyi planladıkları eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Budama, ilaçlama, seyreltme, hasat işçiliği ve dikim alanlarında tarım işçilerinin eğitileceği program kapsamında ayrıca iklim dostu yöntemlerle çiftçilik, insan sağlığına uygun ürün üretmek gibi bilinçlendirme faaliyetleri de gerçekleştirilecek. Eğitici eğitimleri ve çiftçi eğitimleri olmak üzere iki ayrı başlıkta düzenlenmesi planlanan eğitimlerle tarımsal alanda bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne ulaşılması, ürün kaybının azalması ve sağlıklı ürün üretiminin desteklenmesi hedefleniyor. 
Artan nüfus ve değişen iklim koşullarıyla birlikte tarımın tüm dünya için öneminin her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Kızıltan, tarımsal kayıpların önüne geçilmesi, verimin artırılması adına yapılacak her türlü çalışmanın arkasında olacaklarını, bu anlamda MTSO Sektörel Komitelerinin çok önemli projeler ürettiğini söyledi. Toplantı sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Kızıltan’ın eşliğinde proje ayrıntıları ve işbirliği olanaklarını görüşmek üzere önümüzdeki günlerde Tarım İl Müdürlüğü, Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Belediyeler ve İŞKUR İl Müdürlüğü gibi paydaş kurumların ziyaret edilmesine karar verildi.  
 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER