30 AĞUSTOS MİLLETİMİZİN VAR OLUŞ DESTANIDIR 28.08.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir masaj yayınladı. Başkan AŞUT yayımladığı mesajda şunları söyledi; "Tarihin yetiştirdiği nadir şahsiyetlerden biri olan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan ve Türk Milleti'nin büyük sıkıntılar ve yokluklar içinde verdiği var olma mücadelesini zaferle taçlandırılmasının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıldönümünü kutlamanın gurur ve onurunu yaşıyoruz.

30 AĞUSTOS MİLLETİMİZİN VAR OLUŞ DESTANIDIR

1922 yılında, 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi sadece tarihimizin en önemli başarılarından birisi değil, aynı zamanda milletimizin sonsuza doğru yürüyüşünde bir başlangıç noktası niteliğindedir. Büyük zaferin 93. yılında, 30 Ağustos, ülke topraklarının, işgal kuvvetlerine bırakılmayacağının açık bir ifadesidir. Bu büyük destana, birlik ve beraberliğimize her zaman sahip çıkarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü ve bekası için yorulmadan çalışarak, Ulu Önderin ilke ve değerlerinden aldığımız güçle uygarlık yolunda kararlı ilerleyişimizi sürdürerek ve ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi yaparak bu vatanı bize armağan edenlere lâyık olacağız. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu olsun"