MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

22. Tüketici Ödülleri, MTSO üyelerine tanıtıldı  22.01.2019 tarihinde yayınlandı

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından başvuruları alınan ve seçici kurula iletilen ‘Tüketici Ödülleri’ hakkında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) çatısı altında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mersin Ticaret İl Müdürü Hacı Akif Yıldız ile MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Halil Kürek’in de katılım sağladığı toplantıda, 6 ayrı dalda verilecek olan tüketici ödülleri, MTSO üyelerine tanıtılırken, ‘Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi’ ve bu proje kapsamında düzenlenecek olan tacir eğitimleri hakkında da bilgi aktarıldı. 


22. Tüketici Ödülleri, MTSO üyelerine tanıtıldı 

Ticaret Bakanlığınca, tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesi, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amaçlarıyla 2018 yılı faaliyetleri dikkate alınarak altı dalda Tüketici Ödülü verilecek. Bu yıl 22’nci kez takdim edilecek olan ödüller hakkında MTSO üyelerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Yakup Güzel ile Bakanlık uzmanlarının sunum yaptıkları toplantıda Oda üyelerine, ‘Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi’ ve bu proje kapsamında düzenlenecek olan tacir eğitimleri hakkında da bilgi aktarıldı. 

Güzel: “Tüketici Ödülleri, devlet eliyle verilen tek ödül”
Toplantıda konuşan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünde görevli Daire Başkanı Yakup Güzel, ‘Tüketici Ödülleri’nin devlet eliyle verilen tek ödül olduğunu söyledi. Genel Müdürlüğün kapsamının perakende sektörünü yakından ilgilendirdiğini belirten Güzel, “Tüketiciyi korumak için sadece tüketici cephesinden bakmak yetmez. Diğer paydaşların da görüşlerini dikkate alıyoruz” dedi. 

Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi Uzmanı Ayşe Yemişçi ise, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi” projesi hakkında sunum yaptı. Proje kapsamında, tüketicilerin sahip oldukları haklar ve yasal başvuru araçları konusunda farkındalık yaratıcı kampanyalar düzenleneceğini, sadece tüketicilerin değil, satıcı ve sağlayıcıların, yani üreten kesimlerin de tüketici hakları kapsamında yerine getirmeleri gereken görev ve sorumluluklar konusundaki bilinç düzeylerinin artırılacağını aktaran Yemişçi, projenin 2 yıl süreceğini kaydetti. Yemişçi, proje kapsamında tacir eğitimleri de düzenleyeceklerini bildirdi. 

Tüketici Ödülleri’ne son başvuru 15 Şubat’ta 
Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünden Devlet Güldağ da, ‘Tüketici Ödülleri’ hakkında sunum gerçekleştirdi. Tüketici Ödülleri’nin 6 kategoride verildiğini belirten Güldağ, ödül kategorilerini şöyle sıraladı:
“Bilinçli Tüketici Ödülü, Yazılı Basın Tüketici Ödülü, Radyo-Televizyon Programı Ödülü, Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü, Bilimsel Çalışma Ödülü, Tematik Tüketici Özel Ödülü.” 
Kişi veya kuruluşların, ‘Tüketici Ödülleri’ne doğrudan aday olabilecekleri gibi diğer kişi veya kuruluşlar tarafından da aday gösterilebileceklerini anlatan Güldağ, her iki durumda da adayların, belirtilen ölçütleri taşıdıklarını belgelemeleri gerektiğini söyledi. Adayların ödül kategorilerinden en fazla birine başvurabileceklerine dikkat çeken Güldağ, son başvuru tarihinin ise, 15 Şubat 2019 Cuma günü olduğunu kaydetti. Güldağ, başvuruların Ticaret Bakanlığına bizzat veya postayla yapılması gerektiğini söyledi. 
Tematik Tüketici Özel Ödülü’ne de değinen Güldağ,  bu yılın temasının “İsrafın Önlenmesi ve Sıfır Atık” olarak belirlendiğini sözlerine ekledi. 
 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER