MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

2. Ulusal Ticaret ve Lojistik Çalıştayı 09.04.2015 tarihinde yayınlandı

Toros Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu’nun bu yıl 2.sini düzenlediği “2. Ulusal Ticaret ve Lojistik Çalıştayı” gerçekleştirildi.


Toros Üniversitesi’nde yapılan çalıştaya Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen, İktisadi, İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile konusunda uzman akademisyen, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen, “Endüstri mühendislerinin de çalışma alanına giren lojistik konusu bizim bölgemizde ön plana çıkan bir sektör. Bu önemin farkındayız ve en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Global bir dünyada yaşıyoruz. Eğer ki ürettiğiniz ürünleri yeni pazarlara zamanında iletemezseniz hiçbir işe yaramaz. Aynı şekilde sizin pazarlarınız dünyanın herhangi bir yerinde olabilir. Ve oralara en düşük maliyetlerle ulaştırmak zorundasınız. Bunları sağlayacak olan sistem lojistiktir. Böyle bir çalıştayın öğrencilerimize çok şeyler katacağına inanıyorum” dedi.

Mersin’deki lojistik firmalarına müteşekkil olduklarını belirten Toros Üniversitesi İktisadi, İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Türkel “Mersin lojistik firmaları bizim öğrencilerimize fırsat yaratıyorlar. Yaratılan bu fırsatlar gerçek hayatta neler olup bittiğini iş aramaya başlamadan önce öğrenmiş oluyorlar. Bu bakımdan bir ayrıcalık yaratmaya çalışıyoruz. Bir diğer nokta; biz girişimcilik dersini programımızın içine yerleştirdik. Bu girişimcilik dersi ile bizden ders alan her öğrenci KOSGEB desteklerini aynen KOSGEB’in yetiştirdiği girişimciler statüsünde destek almaktalar, kredi almaktalar ve KOSGEB’in bütün imkanlarından yararlanmaktalar. Fakülte olarak bu çok önem veriyoruz ve bunu müfredatımızın bir parçası haline getirdik. Dolayısıyla öğrencilerimizi yetiştirirken piyasanın ihtiyaç duyduğu bütün özellikleri kendilerine kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Dünyanın değiştiğine dikkat çeken Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, “Herkes kendini yeniden şekillendiriyor. Dünya ticareti de yeniden şekil alıyor. Dünya bugün değişmiyor. Dünya; sosyal yaşam, ekonomi ve ticaretin şekli, insan var olduğundan beri değişiyor. Bazen hızlı, bazen yavaş. Bazen bundan haberimiz oluyor, bazen olmuyor. Ama şu bir gerçek ki; bilginin miktarından ziyade, bilginin tabana yayılması, her bir bireyin bilgiye ulaşma ve kullanma hızı olağan üstü değişti. Belki de geçmişten farkımız bu. Milattan önce de olağan üstü değerli bilgiler vardı ama bu sadece küçük bir zümrenin elindeydi. Bugün bilgi her birimizin elinin altında. ICT denilen bilgi ve iletişim teknolojilerinin ve internetin gücü artık her birimizi bir güç haline getirmektedir. Bugün dünyanın en büyük şirketleri; sıradan insanların, sermayesi olmayan insanların, bilgisini ICT teknolojileri ile birleştiren, internetin gücünü kullanan insanların, hatta gençlerin kurduğu şirketler. Bence gittikçe dijitalleşen bu ekonomi, devletlerden çok bireyleri güçlü kılacak; gittikçe dijitalleşen bu ekonomi ve sosyal yaşam, totaliter rejimlerin sonu olacak ve dünyanın daha hızlı şekilde demokrasiye evirilmesine katkı sunacaktır. Belki bugün, yarın veya kısa bir gelecek süresinde, düşük ve orta teknolojili bir üretimle; geleneksel bir dış ticaretle veya geleneksel bir lojistikle ekonomimizi sürdürmeye devam edebiliriz; ama er yada geç, çok uzak olmayan bir tarihte her alanda; ticaretten eğitime; üretimden sağlığa her alanda yeni bir dijital hayata hazırlanmalıyız” ifadesinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından 2. Ulusal Ticaret ve Lojistik Çalıştayı, konusunda uzman akademisyenlerin lojistik konusunda gerçekleştirdikleri sunumlarla devam etti.


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER