MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

2.Mersin Kültürler Festivali başladı 16.04.2015 tarihinde yayınlandı

Mersin Valiliği himayelerinde; Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği (MEBİDER) koordinatörlüğü ile Mersin’deki hemşeri ve kültür dernekleri işbirliğinde “Biz Mersin’iz Mersin Türkiye’dir” sloganı ile Mersin Kültürler Festivali'nin ikincisi bu yıl 17-18-19 Nisan’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştiriliyor.


Festivalin açılışı Mersin Tren Garı’ndan, Cumhuriyet Alanı’na kadar devam eden kortejle başladı.

  

Açılışa Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, MEBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytekin Kemik, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Sağlam ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhuriyet Alanı’nda açılışı gerçekleştirilen festivalde konuşan Mersin Halk Sağlığı Müdürü ve MEBİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytekin Kemik şunları söyledi: "Farklı renklerin Mersin'deki kaynaşımının güzel örneklerini üç gün boyunca sergilemek istedik. Mersin'de yaşayan farklı kültürden, farklı coğrafyadan insanların hep birlikte, yan yana nasıl yaşadığını tüm kamuoyuna göstermek istiyoruz. Hemşeri ve kültür dernekleri kendilerine özgü lezzetleri, kültürel oyunları sergileyecekler. Festival kapsamında animasyonlar ve konserler olacak. Festivale destek veren tüm kurumlara teşekkür ederim."

Daha sonra konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu: "İnanıyoruz ki bu festival Mersin'deki çok renkliliğin, birlikteliğin, beraberliğin var olan sembolünü bugüne taşıyan bir organizasyondur. Mersin'in kodlarında birliktelik, barış var. Türkiye'nin her tarafından derneklerin şehrimizde bulunduğunu ve bu birlikteliği beraber yaşama geçirdiğimizi görüyoruz" dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak Mersin'deki birlik ve beraberlik ruhundan bahsederek şunları söyledi: "Mersin Türkiye'nin küçük bir örneğidir. Açılışını yaptığımız bu festivalde ülkemizin dört bir yanının kültürünü ilimizde bu festival ile bir daha yaşatacağız. Güzel bir slogan var, 'Biz Mersiniz, Mersin Türkiye'. Değişik etnik kökenlerden gelen vatandaşlarımız hep birlikte yaşadılar, bundan sonra da birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamaya devam edeceklerdir".

 NOT: Festival Programı için tıklayınız

 

  

 


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER