MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

16 No’lu Komite sorunlarını belirlemek adına bir araya geldi  30.01.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 16 No’lu İnşaat Malzemeleri Üretimi ve Ticareti Meslek Komitesi sektör toplantısı düzenledi. Oda çalışmaları hakkında bilgi verilen toplantıda sektörün sorunları saptanarak önümüzdeki süreçte neler yapılabileceği görüşüldü. 


16 No’lu Komite sorunlarını belirlemek adına bir araya geldi 

MTSO 16 No’lu İnşaat Malzemeleri Üretimi ve Ticareti Meslek Grubu’nda faaliyet gösteren üyeler sektör toplantısında bir araya geldi. Moderatörlüğünü Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Komite Üyesi Cem Bucuge’nin üstlendiği toplantıda Oda çalışmaları ve verilen hizmetlerin detayları anlatıldı. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, “Hedefimiz bir araya gelerek sorunlarımızı tespit etmek. Bugün yapacağımız çalışma gelecekte sektörümüz adına hangi çalışmaları yürüteceğimizin temelini oluşturacak” diyen Bucuge, yılda en az bir kez geniş katılımlı bir toplantı planladıklarını dile getirdi.
Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, daha sık bir araya gelinmesi gerektiğine dikkat çekti. “Hepimizin ortak akla ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçiyoruz” diyen Çakır, “Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlardan en çok etkilenen sektör olan inşaat sektörünün parçasıyız. Bilgimizi, deneyimlerimizi, vizyonumuzu bu sorunları aşabilmek için ortaya koymak zorundayız” ifadelerini kullandı. Bu bağlamda gerçekleşen buluşmayı hem bir dayanışma sağlamak hem de Oda’nın sektöre yönelik çalışmalarını paylaşmak adına önemli bulduğunu kaydeden Çakır, sözlerini, “Unutmayın burası sizin eviniz. Birlikte çalışalım, birlikte çözümler bulalım. Sektörün, Mersin’in ve ülkemizin her bir üyemizin katkısına ihtiyacı vardır” diye tamamladı. 
Ardından TOBB – MTSO Akademik Danışmanı Dr. Ebru Arıcıoğlu İnşaat Malzemeleri Sektör istatistiklerini değerlendirip sektörü önümüzdeki süreçte nelerin beklediğinin ipuçlarını verirken MTSO Hukuk Müşaviri Avukat Dilek Kurtuluş MTSO’nun arabuluculuk ve tahkim konusunda verdiği hizmetin detaylarını anlattı. Projeler Müdürlüğünden Cemal Kök ise başta inşaat sektörü olmak üzere giderek tüm sektörler için önemi daha da artan mesleki yeterlilik sistemi hakkında bilgilendirme yaptı. 

Bucuge: “Yol haritamızı çizmeliyiz”
Toplantının sonunda kısa bir değerlendirme yaparak bu toplantıları önemsediklerini, yılda en az bir kez bir araya gelerek yol haritası belirlemek istediklerini anlatan Cem Bucuge, “Hedeflerimizi belirleyip neler yapmamız gerektiğini birlikte belirleyelim, yapmadıklarımızın da hesabını verebilelim” dedi. 
Toplantıyı da değerlendiren Bucuge, “Yapılan açıklamalardan aldığım notlara göre sıfır konutlardaki satışın yüzde 80 azaldığı görülüyor. Finansmana ulaşımda da önemli sorunlar var. Her yüz 100 firmadan 55’i finansmana ulaşımda sorun yaşıyor. Buna karşılık malzeme fiyatlarının yaklaşık yüzde 35 arttığı görülüyor. Ekonominin lokomotifi olarak gösterilen, istihdam sağlamada büyük güce sahip olan sektörümüzün sorunlarının çözümü adına hep birlikte çalışmalıyız.”
İnşaat malzemesi satıcılarının bir arada bulunabileceği ortak depolama alanı konusunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi de veren Bucuge, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile temas halinde bu konudaki çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü söyledi. 
Toplantı sektöründe 40 yılını aşmış firmalara verilen ahde vefa plaket töreni ile sona erdi. Plaket alan firmalar şöyle: 
Nil Ticaret adına Koray Uysal, Özyurt Ticaret adına Ahmet Fahri Özyurt, Meka Ticaret adına Mustafa Kapu, Cadun Ticaret adına Hasan Cadun, Yapı Ticaret adına Uğur Kuzucu, ayrıca şahıs şirketleri bulunan Necat Uğur ile Mehmet Ali Cadun.


 



Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER