GEBOS-2 Firma erişimi ve kullanımı

GeçişBelgesi Otomasyon Sistemi(GEBOS-2)'deyapılan güncelleme sayesinde Taşımacı firmalar tarafından“Firma İşlemleri” menüsünden firma yetkililerini (sürücüve gümrük takipçileri) belirleyebilecek, geçiş belgesi başvurularında vekaletname ibrazına gerek olmaksızın dilekçelerde sürücü ve gümrük takipçileri bilgilerine yerverilmesi yeterli olacak şekilde işlemlerini tanımlayabilecektir. Firma yetkililerini belirleme işlemleri Firma Yetkilisine ait elektronik imza kullanılarak gerçekleştirebileceklerdir. Bunun yanı sıra firmalar, GEBOS-2 programında araçlarına satışı yapılmış belgelere ait bilgilere,Geçiş Belgesi Dağıtım Bürolarındaki belge stok durumuna, araçlara tahsis edilen ve iadesi zorunlu olan belgeleri kontrol etmenin yanı sıra geçiş belgesi haklarını hak ediş ödül kontenjan kubis vb.Bilgilere erişebileceklerdir.

GEBOS-2sistemini kullanabilmek için firmaların elektronik imza sahibi bir yetkilinin ad soyad TCKN telefon ve e-posta bilgilerini içeren dilekçe ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği' ne [email protected] - [email protected] elektronik posta adreslerine veya 0312 218 2244 fax numarası kullanarak başvurmaları gerekecektir. Dilekçeyi imzalayan yetkili olduğunu kanıtlayan imzasirküleri de dilekçe ekinde yer almalıdır.