Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Toplantısı, 10.12.2019

Başlangıç:

10.12.2019 16:00

Bitiş:

10.12.2019 17:30

Yer:

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, 4. Kat Meclis Toplantı Salonu

Tarih : 10 Aralık 2019, Salı Günü
Saat  : 16:00
Yer    :  Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu

Konuşmacılar:

• Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Arif ABALI
  • Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Sn. Yılmaz KAYA

Bilindiği üzere "Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği", 26.01.2017 tarihinde yürürlüğü girmiştir.  Bahse konu Yönetmelikte "Beslenme Bildirimi" başlıklı Altıncı Bölüm, yeni düzenlemeleri içermektedir. Yönetmeliğin 9. maddesi 1. fıkrasının (j) bendi gereğince, son tüketiciye sunulacak olan hazır ambalajlı gıdalarda beslenme bildirimi zorunlu hale gelmiştir.

Gıda işleri ile iştirak eden firmaların, Yönetmeliğin "Uyum Zorunlu" başlıklı Geçici 1. maddesinin birinci fıkrasında 31.12.2019 tarihine kadar bahse konu yönetmelik hükümlerine  uymak zorundadır.

Bu kapsamda; üyelerimize yönelik,  T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Mersin Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Odamız işbirliğinde, "Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği"ne ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Toplantıya kayıt olmak için lütfen tıklayınız.

Üyelerimize duyurulur.