Sürdürülebilir Tarım için Doğru Uygulamalar, 5-15 Haziran 2021

Türkiye'de AB Bilgi Merkezleri Ağı'nın Desteklenmesi Programı kapsamında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi koordinasyonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Çevre Müdürlüğü, Mezitli Belediyesi, Toroslar Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Akdeniz Ziraat Odası ve Ulusal Turunçgil Konseyi işbirliği ile 5-15 Haziran tarihleri arasında “Sürdürülebilir Tarım için Doğru Uygulamalar” konulu bir dizi aktivite gerçekleştirilecektir.

Başlangıç:

05.06.2021 10:20

Bitiş:

15.06.2021 22:20

Sürdürülebilir Tarım için Doğru Uygulamalar, 5-15 Haziran 2021

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve AB Yeşil Haftası münasebetiyle düzenlenen program kapsamında doğanın dengesine ve insan sağlığına zararlı etkileri bulunmayan üretim teknikleri konusunda çiftçilerimizi bilgilendirmek, toprağın verimliliğinin arttırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

Etkinlik çerçevesinde;

1. Sürdürülebilir Tarım Uygulamalarının anlatıldığı animasyon filmi ve görsellerin paydaşların web siteleri ve sosyal medya hesaplarında paylaşılarak yaygınlaştırılması

2. Belediyelerimiz tarafından tahsis edilen reklam panolarında etkinlik görsellerinin sergilenerek kamuoyunda farkındalığın arttırılması,

3. Köylerde bilinçlendirme faaliyetleri ile

• Doğru Kimyasal Mücadele Uygulama Teknikleri

• Kimyasal Mücadeleye Alternatif Mücadele Yöntemleri (Biyolojik, Biyoteknik, Kültürel, Fiziksel, Mekanik v.b.)

• Zirai İlaç Atıklarının Yönetimi’nin anlatılması,

4. Afiş ve broşür dağıtımı

5. 1000’er adet zirai ilaç tulumu ve koruyucu maske dağıtımı gerçekleştirilecektir.

Köylerde Bilgilendirme Faaliyetleri

• Toroslar (8-9-10 Haziran) Güzelyayla-Kızılbağ, Musalı, Değirmendere, Sadiye, Çağlarca Suntras
  • Akdeniz (11 Haziran) Yanpar, Adanalıoğlu ve Kazanlı
  • Mezitli (14-15 Haziran) Kaleköy, Tepeköy, Şahintepesi Bölgesi-Tece