MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Türkçe English
MTSO 13. Yıl
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 304 33 33
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin
Mersin Cennet Cehennem

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) Bilgilendirme Toplantısı

KVKK ve ilgili mevzuat düzenlemeleri hakkında bilgi vermek, kanunun uygulanışı, pratik iş hayatına yansımaları ile ilgili örneklerle güncel durumu ve VERBİS kayıt sürecinin yürütülmesi hakkında ayrıntıların anlatılacağı bilgilendirme toplantısı, Av. Sn. Mehmet ŞAHİN'in katılımlarıyla, 21 Kasım 2019 tarihinde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecektir.


Başlangıç:

21.11.2019 10:20

Bitiş:

21.11.2019 10:20

Yer:

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası


Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi (VERBİS) Bilgilendirme Toplantısı

Tarih: 21 Kasım 2019
Saat: 14:30 - 17:30
Yer: Mersin Ticaret ve Sanayi Odası

 

KVKK ve VERBİS Hakkında

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) kapsamında “veri sorumlusu” kabul edilen birçok gerçek kişi ve tüzel kişiye yüklenen belli başlı yükümlülükler bulunmaktadır. Bu kapsamda yer alan en temel yükümlülüklerden bir tanesi de Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne (“VERBİS”) belirli kriterleri taşıyan şirketlerin kayıt olma zorunluluğudur.

Kanunun uygulayıcısı olarak kurulan bağımsız idari otorite Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun son yayınlanan kararı ile yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile, yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Veri Sorumluları Siciline kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için 30 Eylül 2019 olarak belirlenen son tarih, 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

VERBİS kayıt yükümlülüğünü gerektiği gibi yerine getirmeyen veri sorumluları için ise Kanun’da 1.000.000 TL’ye kadar idari para cezası yaptırımı öngörülmüştür. 31.12.2019’dan sonra yapılan re’sen veya şikayet üzerine denetlemelerde kayıt zorunluluğu bulunup Sicil’e kayıt yaptırmayan veya yanlış bildirim yapan veri sorumlularına 1.000.000 TL’ye kadar idari para cezası kesilmesi beklenmektedir.

 

Toplantı İçeriği

1. AYRIM – GENEL GİRİŞ VE KAPSAM
-  KVKK nedir? Hangi alanları ne şekilde koruma altına almıştır?
-  KVKK gereği Şirketinizin alması gereken önlemler nelerdir?
-  KVKK kapsamında temel kavramlar, kişisel verilerin yurtiçi ve yurtdışı aktarımı nasıl gerçekleştirilebilir?
-  Tek bir izin ile kişisel veri işleme faaliyetlerinin tümü yapılabilir mi?
-  Veri güvenliği konusunda alınması gerekli İdari ve Teknik Tedbirler uyarınca gereken zorunlu hazırlıkları tamamladınız mı?

2. AYRIM – TÜM AYRINTILARIYLA VERBİS
-  Şirketiniz 30 Aralık’a kadar kendine özgü Veri Envanterinizi oluşturup kaydedilmeye hazır hale getirebilecek mi?
-  Mevzuat kapsamında zorunlu tutulan Veri Saklama ve İmha Politikası başta olmak üzere gerekli politika/prosedür ve dokümanları oluşturdunuz mu?
-  Yaptırımla karşılaşmamak için gerekli adımları attınız mı?
-  VERBİS kayıt ve bildirim süreçlerinin adımları ve temel gereklilikler nelerdir?
- Örneklerle Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararlarının incelenmesi.
-  VERBİS kayıt ve bildirim hata/eksiklikleri durumunda karşılaşılacak yaptırımlar nelerdir?”

 

Toplantıya katılım ücretsiz olup, katılım için lütfen aşağıdaki formu eksiksiz olarak doldurunuz.

TOPLANTI KAYIT FORMU


Sayfa gönderiliyor. Lütfen bekleyiniz

ARKADAŞINA GÖNDER