Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı başlıyor

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesi, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ve TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde MTSO Akademi, Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı başvuruları başladı.

Sertifikalı Dış Ticaret Uzmanlık Programı başlıyor

Proje kapsamında 50 kişiye eğitim verilecek. Üye firmaların personeli yanında üniversite mezunu gençler de bu programa başvurabilrler. Başvuracak adaylarda iyi düzeyde ingilizce bilgisi de aranıyor.

• 15 Mart’ta başlayacak eğitim toplam 4 ay sürecek. 192 saatlik teorik eğitimin 72 saati dış ticaret, 36 saati lojistik, 30 saati gümrük, 30 saati mesleki İngilizce ve 24 saati ise kişisel gelişim eğitimlerinden oluşacak.
  • Eğitimler içinde Ticari Bilgi ve İstihbarat eğitimi de yer alacak.
  • Staj programı da eğitime dahil edilecek ve teorik eğitimin ardından kursiyerlerin pratik yapmalarına da olanak sağlanacak.
  • Eğitim sonunda başarılı kursiyerlere sertifikaları verilecek.

Ayrıca;

• Bu eğitime katılanlar istemeleri halinde TÜRKAK tarafından akredite ve MYK tarafından yetkilendirilen merkezimiz tarafından açılacak olan sınavda başarılı olmaları halinde ayrıca uluslararası geçerliliğe sahip, akredite mesleki yeterlilik belgesi alma hakkı da kazanacak.

12 Mart’a kadar devam eden başvurular tamamlanmıştır.

İlgili Başlıklar: