Oda Aidat Borçlarının Yeniden Yapılandırılması

ODA AİDAT BORÇLARIDA 7256 SAYILI AF YASASI KAPSAMINDA YAPILANDIRILACAK

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun17.11.2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun Çerçevesinde TOBB’a bağlı Oda borsalara aidat borcu olan üyeler, borçlarını gecikme cezasız peşin olarak ödeyebilir veya dileyen üyeler yine gecikme cezasız olarak 6 taksitte ödemek üzere yapılandırabilirler.

Yasadan faydalanmak isteyen üyelerin 31 Ocak 2021 tarihinde kadar müracaat etmeleri 28 şubat 2021 tarihine kadar 1. Taksitlerini ödemeleri gerekmektedir.

Diğer Bilgiler:

1. Üyelerimizin taksitlendirme imkanından faydalanabilmeleri için 31 Ocak 2021 tarihine kadar Odamız Mali İşler Müdürlüğüne dilekçe (matbu) ile müracaat etmeleri veya "https://ebelge.tobb.org.tr" üyelik portalından yapılandırma işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2. Yasa 31/08/2020 ve daha önceki dönemlere ilişkin vadesi geçmiş aidat borçlarını kapsamaktadır. 2020 yıllık aidat ve munzam aidatlarının 2. Taksitleri yasa kapsamına dahil edilmemiştir.

3. Peşin ödeme yapmak isteyen üyelerimiz 31/01/2021 tarihine kadar gecikme cezasız olarak borçlarının tamamını ödeyebilirler.

4. Yasa kapsamında yapılandırılan aidatların taksitlerinin ödeme süresinde kısmen veya tamamen ödenmemesi durumunda Taksitler eski haline döndürülür ve gecikme cezası tahakkuk ettirilir.

5. Toplam anapara borç tutarları 31 Ocak 2021 tarihine kadar kredi kartı (T.İş Bankası-Maximum ve Garanti bankası-Bonus) ile 6 taksitte ödenebilir. (Üyelik durumu “Askıda” ise kredi kartı ile ödeme yapıldığı günden sonraki ilk Yönetim Kurulu Kararıyla üyelik durumu “Faal” olarak güncellenecektir.

6. Vergi Mükellefiyeti Sona erdiği halde Oda borsa kayıtları devam eden üyelerin vergi mükellefiyeti sona erdiği tarihten önceki borçları yapılandırma kapsamında olup, vergi mükellefiyeti sona erdikten sonraki aidat borçlarının asılları ve gecikme cezaları silinecektir.