MTSO Dış Ticaret Birimince mesai saatleri dışında gerçekleştirilecek onay işlemleri hakkında

Odamız Dış Ticaret Birimince mesai saatleri dışında gerçekleştirilecek onay işlemleri ile ilgili düzenlemeler aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

1. Hafta içi saat 17:30 sonrası, saat 18:00’e kadar tüm belge tipleri için onay talepleri nöbetçi personel tarafından karşılanır.

2. Hafta sonu Cumartesi günleri saat 12:00 ile 17:00 arasında beş (5) saat süre ile tüm belge tipleri için onay talepleri nöbetçi personel tarafından karşılanır.

3. Yalnızca MEDOS üzerinden elektronik ortamda onaylanan İhracat beyannamesi kapsamı menşe ispat ve dolaşım belgeleri (A.TR Serbest Dolaşım Belgeleri, EUR.1, EUR-MED Dolaşım Belgeleri, D-8 Menşe İspat Belgesi, İran Menşe İspat Belgesi, Malezya Menşe Belgesi) için normal mesai saati dışındaki e-onay talepleri,  gün içinde saat 20:30’a kadar Odamız Dış Ticaret Birimine ait [email protected] adresine mailile bildirilmesi koşulu ile uzaktan bağlantı ile 20:30 – 22:30 saatleri arasında nöbetçi personel tarafından karşılanır. Mail yolu ile bildirim yapılmaksızın sisteme eklenen belgelerin onay işlemleri bir sonraki mesai gününde gerçekleştirilir.

4. İkinci bir talimata kadar Form A ve Menşe belgelerinde ıslak imza zorunluluğu bulunduğu için, anılan belgelerin uzaktan bağlantı ile MEDOS üzerinden onayı söz konusu değildir.