Kız Kardeşim Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı

TOBB liderliğinde kadınların ekonomik hayata katılım konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak, toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmada aktif rol almalarının sağlanması amacıyla, Habitat Derneği, Coca Cola ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliği ile "Kız Kardeşim Projesi " yürütülmektedir.

Kız Kardeşim Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı

Proje kapsamında, Mersin'in de dahil olduğu Proje illerinde, "Yerel Lezzet Gıda Girişimciliği Hibe Programı" ile Türkiye'de yerel lezzetleri ön plana çıkartarak, bu lezzetleri kendi işletmesinde üreten kadınların güçlendirilmesi planlanmaktadır.

Bu çerçevede, kadınlara işletmelerini geliştirebilmeleri için, iş geliştirme hibesi verilecektir. Değerlendirmeler sonunda başarılı olan kadınlar 25.000 TL iş geliştirme hibesi alacak ve işletmelere markalaşma desteği sağlanacaktır. Toplamda 10 kadının ödüllendirilmesi öngörülmektedir.

Öğrenmeye açık, konuyla ilgilenen kadın girişimcilerin 10 Mayıs 2019 tarihine kadar, https://bit.ly/2GffVHi adresinden ücretsiz olarak müracaat etmeleri beklenmektedir.