İhracatçılara sunulan destek hizmetleri için: KolayDestek.Com

Ekonomi Bakanlığı, ihracat desteklerinin kolay anlaşılması ve evraklara erişimde yaşanan sıkıntıların giderilmesi için kolaydestek.gov.tr sitesini hizmete açtı. Kolay Destek, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen 14 farklı desteğin daha kolay ve anlaşılır biçimde sunulmasını amaçlıyor. İhracat yaparken müşteri bulmaktan yurt dışında reklam vermeye, fuarlara katılmaktan şirketlerin müşterileri için uygun kredi bulmaya kadar sayısız desteği bünyesinde barındırıyor.

İhracatçılara sunulan destek hizmetleri için: KolayDestek.Com

Şirketlerin mevzuata erişmede, anlama ve yorumlamada zorluklar yaşadığı, başvuru yapmada güçlük çektikleri, bazı firmaların başvuru yapsalar bile desteklerden faydalanamayacaklarını düşündüklerinin ortaya çıkmasıyla açılmasına karar verilen Kolay Destek’te yurt dışında müşteri bulmak, müşteri tanıtmak ve pazarı öğrenmek, ürün kalitesi ispatı, müşteriye uygun kredi, küresel firmalarla çalışmak ve e-ticaret sitelerine üye olarak mal satmak gibi birçok konu, alt başlıklarıyla birlikte irdeleniyor. Sitede yer alan her destek, görsel olarak açıklanıyor. Belgeler, firmalara hazır sunuluyor. Firmaların tek yapması gereken, gerekli belgeleri indirerek, sitenin yönlendirdiği yere başvurularını yapmak ve destek ödemelerini almak kalıyor.