7143 Sayılı Kanuna Göre Matrah Artırımı ilk taksit ödemesi için son tarih 15 Ekim

Matrah ve vergi artırımı sonucu hesaplanan vergiler, peşin veya ilk taksit Eylül 2018 ayından başlamak üzere ikişer aylık dönemler halinde azami 6 taksitte ödenebilecek. Bu tutarların Kanunda öngörülen süre ve şekilde ödenmesi halinde bu vergi türlerinden inceleme ve tarhiyata muhatap olunmayacak.

Daha önceki yapılandırma kanunlarında, matrahın artırılması incelenmeme ve tarhiyata muhatap olmama için yeterli iken yeni Kanunda (7143 ), ayrıca artırılmış tutarların Kanuna uygun şekilde ödenmesi şartı da aranıyor.

Kanuna uygun ödeme yapılmaması halinde matrah ve vergi artırımı imkanları kaybedilecek, yani inceleme ve tarhiyat yapılabilecek. Ödenmeyen vergiler de gecikme zammıyla birlikte tahsil edilecek.

Bu nedenle 7143 sayılı kanun kapsamında matrah artırımından yararlanan üyelerimizden; peşin ödemeyi tercih ederek yapılandırma yapanların alacağın tamamını (en geç 15.10.2018 tarihinde), taksitle ödemeyi tercih edenlerin ise ödeme günü 15.10.2018 tarihinde sona erecek olan 1.taksit başta olmak üzere taksitlerini gününde ödemeleri önem arz etmektedir.

Önemle duyurulur.