Umman Gümrük İdaresi Mersin TIR Sistemini inceledi 30.09.2019 tarihinde yayınlandı

Ticaretin karşılıklı olarak nasıl arttırılabileceği üzerine fikir alışverişi yapıldı.

Umman Gümrük İdaresi, Umman TIR Sistemi Kefil Kuruluşu Yetkilileri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yetkilileri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti.

Heyet önce iyi örnek olarak TIR Servisinde incelemelerde bulunarak TIR Sistemi hakkında bilgi aldı. Ardından MTSO 20 No’lu Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı Meslek Komitesi Üyeleri ile bir araya gelen Umman Heyeti, sektör temsilcilerinden uluslararası nakliyenin işleyişi hakkında bilgi alıp, ticaretin karşılıklı olarak artırılabilmesi adına ne gibi adımlar atılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.