Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ 22.11.2018 tarihinde yayınlandı

TOBB’den Odamıza gelen yazıda, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (ihracat Bedelleri Hakkında) (Tebliğ No: 2018-32/48) 04.09.2018 tarihli ve 30525 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtilmektedir.

Türk Parasının Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ

Bahse konu Tebliğ’in birinci fıkrasına dayanılarak ihracat bedellerinin yurda getirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenleyen genelgenin, yapılan düzenlemelerden sonra Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlandığı bildirilmiştir.

Söz konusu genelgeye TOBB’un (www.tobb.org.tr) üst panelindeki "TOBB Birimleri” altında yer alan “Dış Ekonomik İlişkiler Daire Başkanlığı/Dış Ticaret Müdürlüğü” başlığındaki “Duyurular” (https://www.tobb.org.tr/Sayfalar/Detay.php?rid=2699&lst=DuyurularListesi) kısmından ulaşabilmektedir.