Türk Kahvesi Standardizasyon ve Prensipleri Çalıştayı, 17 Haziran 2019 10.06.2019 tarihinde yayınlandı

Türk Kahvesi Standardizasyon ve Prensipleri Çalıştayı, 17 Haziran 2019

Kocaeli Ticaret Odası'ndan alınan bir yazıda; kahve sektörünün sorunlarını, çözüm önerilerini ve sektörün geleceğini tespit etmek amacıyla, 02 Mayıs 2019 tarihinde, "Kahve Sektörü Çalıştayı" düzenlendiği ifade edilmektedir. Bahse konu çalıştaya ilişkin sonuç raporuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yazı devamında, "Türk Kahvesi Kültürü ve Geleneği" adı altında 2013 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine giren Türk kahvesi için standart çalışması yapılması, standartların belirlenmesi ve bu standartların ülkenin konu ile iştigal eden ticari kişi ve kurumlarının menfaatlerinin korunması açısında uluslararası alanda kabul edilmesi gerekliliği ortaya çıktığı ifade edilmektedir.

Bu gereklilikten hareketle, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü Kocaeli Ticaret Odası hizmet binasında Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Cenk Girginol moderatörlüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden, Ticaret Bakanlığı'ndan ve Kültür Bakanlığı'ndan temsilcilerin de katılımıyla "Türk Kahvesi Standadizasyon ve Prensipleri Çalıştayı"nın düzenlenmesinin planlandığı belirtilmektedir.

Bahse konu çalıştay programına ve gerekli irtibat bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Üyelerimize duyurulur.