Türk-Alman Su İşbirliği Günleri 03.10.2016 tarihinde yayınlandı

Türk-Alman Su İşbirliği Günleri

German Waterpartnership (GWP) tarafından düzenlenen Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’nin altıncısı 18-19 Ekim 2016 tarihlerinde MESKİ ile işbirliğinde Mersin Hilton SA Otelde gerçekleştirilecektir. Etkinliğe Türkiye Belediyeler Birliği de (TBB) destek vermektedir.

İki gün süren toplantıda sanayide ve yerel yönetimlerde su ve atık su konularında sorunların çözümlerine dönük teknolojiler ve iki ülke arasındaki işbirliği imkanları ele alınacaktır. Etkinlik, su ve atık su teknolojileri alanındaki firmaları, organize sanayi bölgelerini, merkezi ve yerel yönetimleri ve çevre danışmanlık hizmetleri sunan ve bunlara ilgi duyan kesimleri bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

18 Ekim 2016, Salı günü stant ziyaretleri ve network görüşmeleriyle başlayacak olan etkinlikte öğleden sonra resmi açış konuşmaları ve “Kapasite Geliştirme ve Arıtma Tesislerinde İşletme Sorunları” başlıklı bir panel gerçekleşecektir.

19 Ekim 2016, Çarşamba günü ise Türk ve Alman uzmanların katılımıyla farklı workshoplar ve workshop konularının tartışıldığı yuvarlak masa toplantıları planlanmaktadır.

Programın Ana Başlıkları;

• Su Temininde Planlama, Kalite ve Su Kayıplarının Azaltılması,
  • Arıtma Çamuru ve Yeniden Değerlendirme,
  • Arıtma Tesislerinin Planlanması ve İşletimi,
  • Enerji Verimliliği ve Kaynakların Korunması,

olarak belirlenmiştir.

Katılımcılar etkinlik boyunca gerek tanıtım masalarını ziyaret ederek, gerekse ikili işbirliği görüşmeleri kanalıyla Almanya’dan su teknolojileri alanında ürün ve hizmet sunan şirketlerle ilgili detaylı bilgi edinme imkanı bulacaklar.

Türkiye’den kurum ve firma temsilcilerinin etkinliğe katılımı ücretsizdir. Ancak kayıt gerekmektedir. Ulaşım ve konaklama kendilerine aittir.

Toplantıda Türkçe/Almanca simultane çeviri yapılacaktır.

6. Türk-Alman Su İşbirliği Günleri’ne katılım ve ayrıntılı bilgi için (Türkçe) lütfen BURAYA tıklayınız.

Üyelerimize duyurulur.