TÜBİTAK (MAM) Açık Kapı Uygulaması 07.03.2016 tarihinde yayınlandı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM) "Açık Kapı" uygulamasıyla, özel sektörle daha yakın işbirlikleri kurarak, MAM bünyesinde oluşturulan bilgi ve teknoloji birikiminin özel sektöre daha etkin transferini sağlamayı hedeflemektedir. Bu kapsamda ortak Ar-Ge ekosistemi oluşturabilmek için uyumlu işbirliği yöntemleri üzerinde çalışılarak 'Açık Kapı' uygulaması geliştirilmiştir.

TÜBİTAK (MAM) Açık Kapı Uygulaması

Açık Kapı uygulamasında, firmalar basit ve anlaşılır bir anketi doldurarak Ar-Ge konusunda işbirliği yapmak istedikleri konuları TÜBİTAK MAM Enstitülerine iletebileceklerdir. Toplanan veriler sınıflandırılarak, ilgili araştırma enstitüleriyle paylaşılacak ve ihtiyaçlarına göre firmalarla iletişime geçilecek. Uygulama ile birbirini tamamlayacak nitelikte proje yapan firmaları tespit edilerek, kendi aralarında işbirlikleri kurmaları desteklenecek böylece çok ortaklı ve çok disiplinli Ar-Ge işbirliği kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlanacaktır.

Ar-Ge ve inovasayon alanında ihtiyaç duyduğunuz hizmeti TÜBİTAK MAM ile paylaşmak için tıklayınız.