Toptancılar ve perakendeciler sorunlarına ortak çözüm arıyor 10.06.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 6 No’lu Toptan Gıda ve Muhtelif Ticaret Meslek Komitesi ile 7 No’lu Perakende Gıda ve Muhtelif Ticaret Meslek Komitesi ortak sorunlarına birlikte çözüm arıyor.

Toptancılar ve perakendeciler sorunlarına ortak çözüm arıyor

Komite toplantısını bir arada yaparak güç birliğine giden komite üyeleri, öncelikli olarak rekabette yaşadıkları sorun üzerinde durdu. Bu konuda ‘Turuncu Levha Projesi’ ismini verdikleri yeni bir satın alma sistemi üzerine çalışma kararı alan Komite Üyeleri, planladıkları sistemi şöyle açıkladı:

Bu sisteme dahil olmak isteyen bakkallar, marketler, büfeler çalıştıkları kurumlara turuncu levha asacaklar. Bu levhayı taşıyan yerler gıda, temizlik gibi satışını yaptıkları ürünlerden poşet, kağıt gibi ortak kullanılan sarf malzemelerine kadar her türlü alımı birlikte gerçekleştirip alımda fiyat avantajı sağlayacak. Geniş kapsamlı bir çalışma düşünülüyor. Ortak alımlarla başlanmasına rağmen satın almadan, lojistiğe, nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar hemen her aşamada birlikte hareket edip maliyetler aşağı çekilerek rekabetçi yapı güçlendirilecek.

Perakendeci ile toptancı arasındaki iletişimi artırmanın ise bir diğer hedef olduğunu vurgulayan komite üyeleri, diyalogu artırmak adına sektör temsilcilerini bir araya getirecek toplantılar düzenleyip ortak adım atabilmenin yollarını araştırma kararı aldı.