TOBB / Afrika Büyük Göller Bölgesi Özel Sektör Yatırım Konferansı 24-25 Şubat 2016 11.02.2016 tarihinde yayınlandı

Birleşmiş Milletler (BM) Afrika Büyük Göller Bölgesi (ABGB) Özel Temsilciliği, ABGB Uluslararası Konferansı İcra Sekreterliği ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı işbirliğinde, 24-25 Şubat 2016 tarihleri arasında Kinşasa’da Afrika Büyük Göller Bölgesi Özel Sektör Yatırım Konferansı gerçekleştirilecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’dan aldığımız yazıda, Ekonomi Bakanlığı’nın yazısına atfen; söz konusu konferansın, Demokratik Kongo Cumhuriyeti yanında Afrika Barış ve İşbirliği Çerçeve Antlaşmasını imzalayan diğer 12 üye ülkeyi (Angola, Burundi, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Kenya, Ruanda, Güney Afrika, Güney Sudan, Sudan, Tanzanya, Uganda ve Zambiya) kapsayan bir yapıda gerçekleşeceği ve bölgede ilk olma özelliği taşıdığı belirtilmektedir.

Konferans, bölgenin dönüşümü için yatırımları harekete geçirmek, bölgesel istihdamı ve verimliliği artıracak kritik önemdeki yatırımlara ivme kazandırmak, bölgesel pazarların bölge içi ticaret yanında dış piyasalarla güçlü bağlantısını sağlamak, yatırımlara yüksek getiri yanında bölgesel refahın yaratılması ve yayılmasına zemin oluşturmak amaçlarını hedeflemektedir.

Konferans Ajandası