Tekstil ve konfeksiyon sektörü PENTEX Fuarı’nda buluştu 06.02.2019 tarihinde yayınlandı

Gaziantep Sanayi Odası tarafından bu yıl 8’inci kez PENTEX Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı düzenlendi.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde 23 – 26 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen fuarda 3’ü Mersin’den olmak üzere toplam 120 firma, 350 markasıyla ürünlerini tanıttı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 11 No’lu Tekstil Konfeksiyon ve Ayakkabı Ticareti Meslek Komitesi Meclis Üyesi Özcan Demir, “Bu yıl sektörümüzün 35 temsilcisi ile birlikte PENTEX Fuarı’nı ziyaret ettik. Çok verimli bir ziyaret oldu” dedi. Son 6 yıldır düzenli olarak Gaziantep Fuarı’na katıldıklarını anlatan Demir, bu yıl Mersin’de eşofman altı üreticisi SLM Tekstil, Samera ve Nokta Tekstil’in de stant açtığını bildirdi. “Bölgemiz fuarı olması nedeniyle Gaziantep’e gidiyoruz. Çünkü bu fuara gelen firmaların hemen tamamı Adana ve Mersin’e de uğruyor. Sektörümüz adına önemli bir fuar” diyen Demir, fuar sonrasında ise kaldıkları otelde bir araya gelerek sektör toplantısı gerçekleştirip sorunlarını masaya yatırıp çözüm önerilerini tartıştıklarını söyledi.

İkinci gün ise Gaziantep Çarşısı’nı gezerek incelemelerde bulunduklarını kaydeden Demir, izlenimlerini şöyle anlattı: “Gaziantep’te çarşının tamamının kapalı olması kışın dahi korunaklı bir alanda alışverişe imkan tanıyor. Üstelik otopark sorunu da çözülmüş durumda. Ortam alışveriş adına oldukça uygun. Biz de İstiklal Caddesi, Atatürk, Kuva-i Milliye gibi caddelerimizde benzer düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz.