Sağlık sektör temsilcileri Dubai Arap Health Fuarı’nda 04.02.2019 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 26 No’lu Sağlık Hizmetleri, Medikal ve Kozmetik Meslek Komitesi organizasyonuyla Mersinli 10 firma, Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölgesi’ndeki en büyük sağlık ve ticaret fuarı olarak kabul edilen Arap Health Fuarı’na katıldı.

4 bin 150’den fazla katılımcı ve 160’tan fazla ülkeden 84 bin 500 ziyaretçinin ağırlandığı “Arap Health” fuarında Mersinli firmalar halihazırda var olan müşterilerinin stantlarını ziyaret etmenin yanı sıra ürettikleri ürünler özelinde potansiyel müşterilerle ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdi. Fuarda güncel teknolojiyi takip ederek örnek model (ürün) inceleme şansı da yakalayan sektör temsilcileri, dolaylı olarak kendi firmalarına know-how transferleri yapma fırsatı yakaladı. Mersin heyeti, yeni ürün ihracatı için girişimlerde bulunmanın yanı sıra fuar aracılığıyla yurtdışı firmalarının temsilciliklerini alabilmek için de temasta bulundu. Fuar katılımının yanı sıra saha ziyaretleri de gerçekleştiren Mersin iş heyeti, Türkiye Ticari Ataşesi Ahmet Canlı ile bir araya gelerek Dubai’de iş yapabilme olanakları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Fuar sonrası kısa bir değerlendirme yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Taş, fuarın Mersinli firmaların yeni pazarlar ve yeni müşterilere ulaşması adına önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Fuara Türkiye’den 120 Türk firmasının stantlı katıldığını belirten Taş, “Üyelerimizin sektörün önde gelen fuarları arasında yer alan Arap Health’e katılımı bizim için önemliydi. Ortadoğu, Avrupa, Amerika, Afrika kısacası aklınıza gelebilecek dünyanın her bölgesinden katılım sağlanan fuarda Mersinli firmalarımız hedef pazarlarına ulaşmada önemli bir fırsat yakaladı. Bu tür fuarlar ile Mersinli firmalarımızın uluslararası alanda ticari ilişkilerinin ve ticari hacimlerinin artacağı aşikardır” dedi.