Nükleer Sanayi Tedarikçi Bilgilendirme Webinarı 10.09.2020 tarihinde yayınlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda bölgesel ölçekte Türk firmaların katılımıyla aşağıda programı verilen video konferans üzerinden "Tedarikçi Bilgilendirme Webinarı" düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu webinarlardan ilki 5 Ekim 2020 tarihinde Adana ve Mersin illerindeki firmaların katılımıyla gerçekleştirilecektir. Bağlantı, görüntü ve ses kalitesi açısından etkinliğe katılımcı sayısı en fazla 100 ile sınırlıdır.

Nükleer Sanayi Tedarikçi Bilgilendirme Webinarı

2010 yılında Ülkemiz ve Rusya Federasyonu arasında imzalanan hükümetlerarası anlaşma kapsamında başlatılan toplam dört reaktör ünitesinden oluşacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) kurulmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. 3 Nisan 2018'de santralin birinci ünitesinin, 9 Nisan 2020'de ise ikinci ünitesinin reaktör binasının inşasına başlanmıştır. İlk ünitenin 2023 yılına kadar, diğer ünitelerin ise birer yıl arayla 2026 yılı sonuna kadar inşasının tamamlanarak elektrik üretmeye başlaması planlanmaktadır.

Akkuyu NGS'nin kurulumuna yönelik ihaleler, santralin sahibi ve işletmecisi Akkuyu Nükleer A.Ş. ile santralin ana yüklenicisi olan Türk ve Rus şirketleri ortaklığında kurulan Titan 2 IC İçtaş İnşaat A.Ş. tarafından Rus nükleer enerji devlet şirketi Rosatom ihale kurallarına göre düzenlenmektedir. Bu çerçevede, Projede yerli katkının artırılması açısından potansiyel Türk tedarikçilerin Akkuyu NGS Projesi ve ihale kuralları ile ilgili bilgilendirilmesi ve ana yüklenici ile bir araya getirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Nükleer Sanayi Tedarikçi Bilgilendirme Webinarı'na kayıt formu için tıklayınız.

Tarih: 5 Ekim 2020 Pazartesi

Saat: 14:00

Hedef Kitle: Mersin ve Adana Firmaları

Webinar Platformu: Webex ya da Zoom

PROGRAM TASLAĞI

Konu

15 dakika

Açılış Konuşmaları (ETKB ve Çukurova Kalkınma Ajansı)

45 Dakika

AKKUYU NÜKLEER A.Ş.

• Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin rolü
  • Projenin genel tanıtımı ve gelinen aşama
  • Ekipman ve Malzeme alımlarında sorumluluk dağılımı
  • ROSATOM İHALE KURALLARI

30 Dakika

IC İÇTAŞ – TİTAN 2

• Şirketin Projedeki rolü
  • Sorumlu oldukları ekipman ve malzeme alımları
  • Malzeme katalog çalışmaları
  • Tedarikçi seçim prosedürleri ve tedarikçilerden bekledikleri kalite gereksinimleri
  • İhale Takvimi
  • Teknik bilgiler konusunda irtibat sağlanabilecek noktalar
  • İstanbul Firma Bilgilendirme Ofisi hakkında bilgilendirme

30 Dakika

Türk Standartları Enstitüsü

• TSE’nin rolü
  • Standart Karşılaştırmaları ve diğer hizmetlere ilişkin bilgiler (testler vb.)

Notlar:

-          Webinar sonrası sorular mail ile alınacaktır.

-          Sunum yapacak yetkililer ETKB toplantı salonunda bulunacaktır.

-          Ses kalitesi açısından katılıcı firma sayısı 100’ü geçmeyecektir.