MTSO Tedarik Zinciri Test ve Ar-Ge Merkezi Hizmetleri Hakkında 02.02.2018 tarihinde yayınlandı

MTSO Tedarik Zinciri Test ve Ar-Ge Merkezi Hizmetleri Hakkında

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından "TS EN ISO 17025:2012 kapsamında akredite edilen " MTSO Tedarik Zinciri Test ve Ar-Ge Merkezi" olarak her türlü metal malzeme analizlerinde laboratuvar hizmetleri vermeye devam etmekteyiz.

Metal malzemelere yönelik Tahribatlı Muayene alanlarında başta Çekme Deneyleri, Kimyasal (malzeme ) analizler, Kimyasal analizlerde azot tayini, Sertlik Deneyleri (Rockvell C, Vickers Sertlik HV 0,2 , Brinell Sertlik Deneyleri), Makro-Mikro inceleme, Oda sıcaklığından -90 °C 'ye kadar Charpy Vurma (Çentik Darbe) Deneyleri  olmak üzere PQR Testleri, Eğme-Bükme Deneyleri, Kaplama Kalınlığı Tayini, Boyutsal Analizler, Metal malzemelerde mikroskobik muayene deneyleri yapılmaktadır. Tahribatsız muayene alanlarında ise; Ultrasonik Muayene - NDT testleri(Seviye 1 ve 2), Manyetik Parçacıkla Muayene deneyleri yapılmaktadır.

Laboratuvarda metal malzemelerin yanı sıra plastik ve yalıtım malzemelerine yönelik Sertlik, Oda sıcaklığında charpy vurma (çentik darbe), gözle muayene, boyutsal analiz, kütle analizi, ısıl iletkenlik ve direnç tayini (HFM -DSC Testleri), kül tayini analizlerine yönelik de hizmetler verilmektedir.

Ayrıca, her geçen gün önemi artan Tersine Mühendislik Uygulaması olan 3D Tarayıcı ve 3D Modelleme hizmeti de labaratuvarın sahip olduğu en önemli alt yapılarındandır.

Labaratuvarımızda sanayi sektörünün geliştirilmesi amacı ile Solid, AutoCad ve Catia katı modelleme eğitimleri ve KOBİ'lerin proje hazırlaması ve uygulaması konusunda da bire bir danışmanlık hizmetleri de verilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için  www.mtsolab.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Üyelerimize duyurulur.