MTSO Sigortacılık Meslek Komitesinden sigorta şirketlerine çağrı 14.10.2019 tarihinde yayınlandı

MTSO 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Üyeleri sigorta şirketlerine, acentelere destek olmaları çağrısında bulundu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 30 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) İl Delegeleri, Mersin Sigortacılar Derneği, İçel Sigortacılar Derneği üyeleriyle sektör toplantısı gerçekleştirdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın da katıldığı toplantıda sektörün talepleri ve yaşanan sorunlara çözüm önerileri görüşüldü. Toplantıya SAİK Üyesi Osman İnandıoğlu, Mersin Sigortacılar Derneği Başkanı Fahrettin Abeş ile İçel Sigortacılar Derneği Başkanı Gürsel Alişan da katıldı.

Toplantıda Türkiye’de sigorta sektörünün cirosunun yüzde 70’ten fazlasını acentelerin oluşturduğuna dikkat çekip, iki yıldır ise acentelerin ciddi sorunları bulunduğuna değinildi. Bu sorunların çözümünde özellikle sigorta şirketlerinden destek talep edildi. Brokerların usulsüz çalışmalarından, oluşan haksız rekabet ortamına, sektöre ilişkin sağlam bir yasal mevzuat bulunmamasından sektöre duyulan güvenin azalmasına, düşük komisyon oranlarından dijitalleşmeye kadar birçok noktada yaşanan sorunların dile getirildiği toplantıda “Sektöre güvenin devamı açısından profesyonel acentelerle poliçelere imza atılması önemli. Güvenilir, profesyonel acenteler yaşanan her sorunda müşterisinin yanında yer alıp konunun takipçisi olacaktır. Yıllardır Türkiye’de sigorta bilincinin artması için mücadele eden sigortacı meslektaşlarımız kaderlerine terk edilmemelidir” denildi. Acentelerin dijitalleşme konusunda da sigorta şirketlerinden destek beklediğinin ifade edildiği toplantıda, Kişisel Verilerin Korunması Kanuna da değinildi. Bu kanunun getirdiği sorumluluklar konusunda üyelerin daha çok bilgi sahibi olması gerektiği vurgulanarak talep olması halinde bu alanda eğitim verilebileceği görüşüldü. TOBB’un bu alanda verdiği uzaktan eğitimler hatırlatıldı.

Yaşanan tüm bu sıkıntıların sektör temsilcilerinin birlikte hareket etmesiyle daha rahat çözümlenebileceğinin vurgulandığı toplantıda, “Acenteler olarak hepimizin ortak noktası işimiz. Birbirimizi destekleyip birlikte hareket etmeliyiz. Birbirimizi eleştirmek yerine yapılan güzel işleri destekleyip sorunlar karşısında kenetlenip topyekûn, koordineli mücadele ederek hedefimize ulaşabiliriz” denildi.

MTSO Komite Üyeleri, SAİK’in düzenlediği Sigorta Kurultayı’ndan oluşan birlik ruhuyla sektör meclisini, il delegelerini, Ticaret Odaları Meslek Komitelerini ve diğer tüm paydaşları acentelerinin sorunlarının çözümü için ortak eylem planı tespit edip aksiyon almaya davet etti.