MTSO heyeti GAPSHOES Fuarı’nda 08.07.2018 tarihinde yayınlandı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası 11 No’lu Tekstil, Konfeksiyon ve Ayakkabı Ticareti Meslek Komitesi üyeleri Gaziantep’te düzenlenen GAPSHOES 27. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı’na katıldı.

MTSO heyeti GAPSHOES Fuarı’nda

11 No’lu Komite Meclis Üyesi Özcan Demir, Komite Üyeleri olarak Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve KOSGEB desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen GAPSHOES 27. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı’na katıldıklarını bildirdi. Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) gerçekleştirilen fuarda Suriye’den Çin’e kadar 135 firmanın, 350 marka ile ürünlerini sergilediğini belirten Demir, Türkiye’nin her noktasından profesyonel ziyaretçilerin katıldığı fuara yurtdışından da özellikle Ortadoğu ülkeleri ve Türki Cumhuriyetlerinden katılımcıların geldiğini bildirdi. GAPSHOES’un sektörün önemli fuarları arasında yer aldığını bildiren Demir, düzenli olarak katıldıkları bu fuar ile yeni bağlantılar kurma, sektördeki yenilikleri bire bir takip etme fırsatı yakaladıklarını anlattı.

Ayakkabı sektörünün Türkiye’nin son yıllarda çıkış yakalayan en önemli sektörlerinden birisi olduğuna değinen Demir, Gaziantep’in de Türkiye’deki üç ana üretim üssünden birisi olarak öne çıktığını belirtti. Dünyanın 177 ülkesine ayakkabı ihraç edildiğini, yılın ilk 5 ayında Gaziantep’ten yapılan ayakkabı ihracatının 63 milyon dolara yükseldiğini belirten Demir, sektörde yaklaşık 20 bin firmanın faaliyet gösterdiğini, 250 bine yakın çalışan bulunduğunu ve 30 farklı sektörle de bağlantı kurulduğunu ifade etti.

Mersin heyeti olarak binlerce alıcı ve satıcının bir araya gelerek iş bağlantısı kurabilme imkanı bulduğu, sektörünün öncü fuarlarına katılmayı önemsediklerini vurgulayan Özcan Demir, “Özellikle markalaşmaya önem veren ve inovatif çözümler geliştirebilen firmalar fuarlarda daha da öne çıkıyor. Biz de gerek bu firmalarla tanışıp çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buluyoruz gerekse kurduğumuz bağlantılarla ticaretimize yön veriyoruz” dedi.