Meslek Komiteleri Danimarka modelini inceliyor 29.05.2019 tarihinde yayınlandı

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası desteği ile yürütülen Oda Kapasite Geliştirme Projesi kapsamında, MTSO Meslek Komitelerinin daha iyi çalışmasını sağlamak adına, 4 ve 35 No’lu Meslek Komitesi Başkanları Danimarka Sanayi Konfederasyonu’nun düzenlediği 2 günlük çalışma programına katıldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) arasındaki işbirliğinin bir parçası olarak, Danimarka Sanayi Konfederasyonu’na inceleme gezisi düzenlendi. Merkezi Kopenhag’ta bulunan Danimarka Sanayi Konfederasyonu’nun daveti üzerine, MTSO’yu temsilen 4 No’lu Hayvansal Ürünler ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Ayten Yeniçıkan ile 35 No’lu Geri Dönüşüm, Plastik ve Kimya Meslek Komitesi Başkanı Gül Zeynep Aslan Danimarka’ya giderek bir dizi temasta bulundu.

Söz konusu inceleme gezisi ile Danimarka Sanayi Konfederasyonu ve komitelerinin yapısı hakkında bilgi alındı. MTSO Meslek Komitelerinin, zaman içinde, etkinlik ve verimliliklerinin geliştirilmesi hedeflendi.