Macaristan ile İkili İşbirliği Fırsatları 24.03.2016 tarihinde yayınlandı

Hungarian National Trading House (MNKH), Macar küçük ve orta ölçekli işletmelerinin ihracat kabiliyetlerini ve ihracat miktarlarını artırmaya yardımcı olmak amacıyla, %99 devlet sermayesi ve %1 Macar Sanayi ve Ticaret Odası katkısıyla kurulmuş bir devlet ajansıdır.

Macaristan ile İkili İşbirliği Fırsatları

Hungarian National Trading House bu görevi, hedef belirlediği ülkelerde, temsilcilikler açarak ya da itibarı yüksek yerel bir partnerle işbirliği yapmak suretiyle gerçekleştirmektedir. Türkiye’de de bu hizmeti gerçekleştirmek için ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi’ni yetkilendirmiştir.

Tarihsel ve kültürel olarak birbirine bağlı iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek, Macar KOBİ’lerinin Türkiye’de ticaret yapabilmesinin önünü açmak, Macar şirketleriyle iş yapmak amacındaki Türk şirketlerine yardımcı olmak, Türk yatırımcılarını Macaristan’daki yatırım olanaklarından haberdar etmek ve yatırımlarında rehberlik etmek hedefiyle kurulan ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi, portföyünde çeşitli sektörlerden yüzlerce firma barındırmaktadır.

Bilgi İçin: www.alx.com.tr