Konteyner ve Liman Takip Sistemi 06.06.2016 tarihinde yayınlandı

Konteyner ve Liman Takip Sistemi

MIP'den Odamız'a iletilen yazı aşağıda özetle sunulmuştur.

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdülüğü'nün yazısına atıfla, ihracat/transit/dahili rejiminde eşya yüklü dolu konteynerlerin Liman sahasına karayolu/demiryolu ile giriş yapabilmesi için konteyner acentesinin web üzerinden Terminal Sistemine aktarılan giriş taleplerindeki mevcut bilgilerine ek olarak aşağıda istenilen bilgilerin de sistemde olması zorunlu hale getirildiği bildirilmiştir. MIP Terminal İşletim Sisteminde gerekli güncellemeler yapılmış olup uygulamaya 24 Mayıs 2016 salı gününden itibaren başlanmıştır.

Ek bilgilerin gümrük müşaviri veya nakliyecisi tarafından sisteme eklenmesi ile ilgili kullanma klavuzu EK-3

Gümrük Müşaviri veya nakliyeci tarafından eklenecek bilgiler;

1) Araç Plakası (TIR ise çekici veya dorse plaka bilgileri ayrı ayrı olmak üzere)

2) Beyanname ve/yok bilgisi

3) Var ise beyanname sayı ve tarihi

4) Beyannamenin işlem gördüğü/göreceği gümrük müdürlüğü (Mersin , Yolcu Salonu gibi9