İthalat 2017/2 Tebliğ Hakkında 18.10.2017 tarihinde yayınlandı

İthalat 2017/2 Tebliğ Hakkında

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda; Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen; ekte sunulan İthalat 2017/2 Tebliğ'de ithalat sırasında tahsil edilecek gümrük vergileri ile Toplu Konut Fonu oranları belirleyen İthalat Rejimi Kararına Ek Kararın hazırlanması aşamasında şirketlerin, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının görüş ve taleplerinin ilgili mevzuat uyarınca değerlendirmeye alınacağı belirtilmiştir.

Bu kapsamda, ithale konu olan eşyanın ticari tanımı ve gümrük tarife istatistik pozisyonu belirtilerek talep edilen gümrük vergisi ile Toplu Konut Fonu oranına veya miktarına ilişkin gerekçeli taleplerin şirketler ve sivil toplum kuruluşları tarafından ekte bir örneği sunulan başvuru formunun doldurulup, Ekonomi Bakanlığına gönderilmek üzere Odamıza ( [email protected]) iletilmesini rica ederiz.

İlgili Tebliğ için TIKLAYINIZ.

Başvuru formu için TIKLAYINIZ.

Üyelerimize duyurulur.