IPARD 6. Başvuru Çağrı İlanı Duyurusu 22.05.2019 tarihinde yayınlandı

IPARD 6. Başvuru Çağrı İlanı Duyurusu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun, 08 Mayıs 2019 tarihinde 6. Başvuru İlanı'na çıkmış olduğu ifade edilmektedir.

6. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" adlı tedbir kapsamında başvuruların kabul edileceği belirtilmektedir.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinde toplam destek bütçesinin 60.000.000 Avro olduğu belirtilmektedir. Yatırımcılara sağlanacak olan mali desteğin kaynağının, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu olduğu ifade edilmektedir. Bu desteğin "Kamu Katkısı" olarak adlandırılmakta olup, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullanılacağı belirtilmektedir.

Söz konusu tedbir kapsamında desteklenecek sektörler:

• Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi
  • Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi
  • Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler
  • Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri
  • Su Ürünleri Yetiştiriciliği
  • Makine Parkları
  • Yenilenebilir Enerji Tesisleri

6. Başvuru Çağrı İlanı hakkındaki diğer detaylara buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz ve başvuruların 08.07.2019 tarihinde saat 09:00'dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacağı ifade edilmektedir. Online Proje Başvuru Sisteminin 20.08.2019 tarihinde saat 21:00'da kapatılacağı ve başvuruların TKDK İl Koordinatörlüklerine son teslim tarihinin 23.08.2019, saat 18:00 olduğu belirtilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.