ICC SME360X KOBİ’ler için Çevre Üzerindeki Etkilerini Ölçme ve Değerlendirme Platformu Hakkında 20.10.2021 tarihinde yayınlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)'nden alınan bir yazıda; TOBB  çatısı altında faaliyet göstermekte olan Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi'nin, 1934 yılından bu yana, ülkemizde ICC'nin temsilciliğini üstlendiği bildirilmektedir. ICC'nin küresel ağının, 100'den fazla ülkede 6 milyonun üzerindeki teşebbüs, ticaret odaları ve meslek birliklerini kapsamakta olduğu belirtilmektedir. 92 ülkede Milli Komitesi bulunan ICC'nin en etkili Milli Komitelerinden biri olan Türkiye Milli Komitesi güçlü ve köklü bir Milli Komite olarak uzun yıllardır faaliyetlerini sürdürmekte olduğu ifade edilmektedir. Türkiye'nin önde gelen hukuk büroları, bankaları, firmaları, iş dünyası kuruluşları ve ticaret odaları dahil olmak üzere 250'den fazla üyeyi temsil ettiği bildirilmektedir. ICC Türkiye Milli Komitesi'nin, Türk iş dünyasının uluslararası çalışmalarına katkısağlamak hedefiyle, başta tahkim, bankacılık, gümrük, rekabet, dijitalleşme, fikri mülkiyet ve dış ticaret olmak üzere ICC'nin faaliyet gösterdiği alanlarda faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edilmektedir.

ICC'nin bir girişimi olarak, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) İş Dünyası Forumu'yla eş zamanlı olarak SME360X Platformunun açılışının yapıldığı belirtilmektedir. KOBİ'ler için Çevre Üzerindeki Etkilerini Ölçme ve Değerlendirme Platformu'nun; KOBİ'lerin dijital ekonomiye dahil edilmesi ve büyümelerine, ticaret yapmalarına ve dirençli olmalarına yardımcı olmayı amaçladığı bildirilmektedir. SME360X'in ; KOBİ'lerin çevre üzerindeki etkilerini ölçmeleri ve değerlendirmeleri için dijital bir değerlendirme aracı olduğu belirtilmektedir. Bir KOBİ'nin, temel ortam verilerini SME360X'e girdikten sonra, platformun otomatik olarak küresel bir kıyaslama sistemine dayalı olarak tahmini bir sürdürülebilirlik puanı ve değerlendirme sağladığı ifade edilmektedir.

KOBİ'lerin daha çevreci ve daha rekabetçi olmasını amaçlayan SME360X platformunun tanıtım broşürüne buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.