HİB 2020 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları Hk. 19.08.2021 tarihinde yayınlandı

HİB 2020 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları Hk.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan bir yazıda; oluşturduğu  katma değer ve yarattığı istihdam olanakları ile ülkemizin en önemli sektörlerinin başında gelen hizmet sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlarımızı başarılarından dolayı onurlandırmak gayesiyle "Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB)" tarafından 2020 yılı “Hizmet İhracatı Şampiyonları”nı belirlemeye yönelik firma başvurularının alınacağı ifade edilmektedir.

Söz konusu organizasyona hizmet ihracatçısı firma ve kuruluşlar katılabilecek olup, katılım için Birliğimiz üyesi olma zorunluluğunun bulunduğu belirtilmektedir.  Yeminli Mali Müşavir onaylı belge ile ihracat beyan usulüne göre yürütülecek olan başvuru ve değerlendirme sürecinde hizmet sektörlerinde ihracat gerçekleştiren firma ve kuruluşların 2020 yılında gerçekleştirdikleri hizmet ihracatı ile sıralanarak kamuoyunun bilgisine sunulacağı ifade edilmektedir.

• Bakım ve Onarım Hizmetleri,

• Danışmanlık, Müşavirlik ve Destek Hizmetleri,

• Eğitim Hizmetleri,

• Filmcilik, Eğlence ve Diğer Kültür Hizmetleri,

• Finans, Sigorta ve Diğer Mali Hizmetler,

• Gastronomi Hizmetleri,

• İnşaat, Taahhüt ve Müteahhitlik Hizmetleri,

• Liman İşletmeciliği Hizmetleri,

• Mimari, Mühendislik, Bilimsel ve Diğer Teknik Hizmetler,

• Sağlık Hizmetleri,

• Seyahat Acenteliği Hizmetleri,

• Telekomünikasyon Hizmetleri,

• Teknik Müşavirlik ve Kontrolörlük Hizmetleri,

• Turizm ve Konaklama Hizmetleri,

• Yazılım ve Bilişim Hizmetleri,

• Yer Hizmetleri,

• Yolcu Taşımacılığı Hizmetleri,

• Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri

Kategorilerinde başvurular alınacak ve başarı gösteren kuruluşlara ödülleri düzenlenecek ödül töreni ile takdim edileceği belirtilmektedir.

Bahse konu etkinlik kapsamında başvuruların "www.hib.org.tr" internet sitesi üzerinden 17 Eylül 2021 tarihine kadar gerçekleştirilebileceği ifade edilmektedir.

Üyelerimize duyurulur.